Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

На зустріч науці : Волинська обласна Мала академія наук
На зустріч науці

З 7 по 11 червня 2021 року Волинською обласною МАН проведено обласну літню онлайн-школу з біології. Волинські школярі мали можливість поспілкуватися та попрацювати з викладачами  Волинського національного університету імені Лесі Українки: кандидаткою біологічних наук, доценткою кафедри анатомії  людини Тетяною Шевчук та кандидатом біологічних наук, доцентом кафедри фізіології людини і тварин Олександром Журавльовим.

Юні дослідники розглянули нуклеїнові кислоти як матеріальні носії спадкової інформації, будову та типи ДНК і  РНК, а також їх  функції, транскрипцію і трансляцію, генетичний код, особливості генів та генетичного коду:  триплетність, виродженість, неперекритість, універсальність. Вивчили спадкові хромосомні хвороби, їх ознаки та особливості виникнення.

Також учні дізналися про роль глибинних підкіркових і серединних структур  у мозковій організації психічних процесів, особливості формування і онтогенезу біоритмів, та їх ієрархію і класифікацію.

Бажаємо учасникам й надалі пізнавати світ, вивчати особливості діяльності організмів та застосовувати отримані знання в майбутньому!