Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Міжнародна виставка винаходів та інновацій «INTARG» : Волинська обласна Мала академія наук
Міжнародна виставка винаходів та інновацій «INTARG»

15-16 червня 2021 року в Польщі пройшла Міжнародна виставка винаходів та інновацій «INTARG». Молоді винахідники презентували свої розробки в багатьох галузях та дисциплінах: медицині, охороні здоров`я, безпеці, IT та побутових винаходах. Від України до участі в заході долучилося  20 учасників, які здобули аж 25 нагород: золото — 6, срібло — 9, бронза — 5 і 5 спецпризів. Надзвичайно приємною новиною стало що серед переможців є двоє волинян, яких запросили долучитися до участі у виставці за підсумками ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт 2020 року.

Золоту відзнаку отримав Олександр Юдаков, вже студент Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, який розробив програму для керування автономним транспортним засобом. Вона симулює засоби машинного зору і надає можливість візуально тестувати свої конфігурації для ШІ та автономного автомобіля в цілому.

Бронзову відзнаку отримав Володимир Степанов, учень вже 11 класу комунального закладу “Луцький навчально-виховний комплекс №26 Луцької міської ради Волинської області”, який розробив лежачий поліцейський з неньютонівської рідини, що є бюджетною заміною існуючим аналогам.

Вітаємо переможців! Зичимо творчого натхнення та нових здобутків у дослідницькій діяльності.