Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

“Покладіть своє серце, розум і душу в те, що ви робите…” : Волинська обласна Мала академія наук
“Покладіть своє серце, розум і душу в те, що ви робите…”

Уже тридцять років, як наша Україна стала незалежною, багато невідомих історичних сторінок відкрились для широкого загалу, стала доступною інформація про талановитих українців, які в силу певних обставин змушені були залишити рідний край. Дотримуючись позиції, що про героїв має знати світ і, обов’язково, їхні співвітчизники, знайомимо сучасників із видатними українцями – науковцями, винахідниками, патріотами, які залишили територію своєї батьківщини, але зберегли в  серці пам’ять про неї та щиру любов. У зв’язку з цим відбулося заняття для слухачів відділень технічних наук, фізики і астрономії на тему “Творчий портрет Любомира Романківа. Талант винахідника змінює світ”. Модератор зустрічі – Олена Бурбела, методист Волинської обласної МАН.

Учні дізнались про історію життя Любомира Романківа, його наукову та винахідницьку діяльність, активну життєву позицію, пропагування та підтримку діяльності української громади закордоном, зв’язки з науковою спільнотою України.

Завершилась зустріч зі слухачами словами Любомира Романківа: “Покладіть своє серце, розум і душу в те, що ви робите. Відпустіть свої ідеї від себе, щоб вони могли цвісти в інших. І нехай інші захоплюються, побачивши з яким ентузіазмом ви працюєте”.

 Для довідки

Любомир Романків -  уродженець західної України, провідний вчений компанії IBM в області комп'ютерних технологій, автор і співавтор 67 патентів, винахідник тонкоплівкових магнітних головок для запису інформації, які сприяли появі жорстких дисків та продуктивних персональних комп’ютерів. Винаходи Романківа вивчають у провідних університетах світу, а його портрет розміщений у Залі національної слави США. Після Ігоря Сікорського, Любомир Романків став другим українцем, котрий удостоївся такої високої пошани. Нагороджений Орденом князя Ярослава Мудрого ступеня.