Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

І знову перемоги волинських школярів! : Волинська обласна Мала академія наук
І знову перемоги волинських школярів!

У жовтні-листопаді відбулися кваліфікаційний та основний етапи ХІІ Всеукраїнського Інтернет-турніру із природничих дисциплін.

У кваліфікаційному етапі турніру взяло участь 337 команд з усієї України. Школярі виконували непрості, проте цікаві завдання, проводили експерименти у п’яти блоках: “Фізика”, “Астрономія”, “Географія”, “Біологія”, “Хімія”.

До основного етапу змагань потрапило 22 команди. Учасники розгадували справжні феномени та таємниці природи: від чого залежить форма зіниць у тварин; який прилад для вимірювання одного з показників погоди можна створити із звичайної шишки та шматочка дроту; поведінку кульки в банці з водою при різних рухах банки тощо.

Подолавши нелегкий, але цікавий шлях 12 команд визнані лауреатами турніру. Серед них 4 команди Волинської області, а саме: команда комунальної установи “Волинська обласна Мала академія наук”, команди Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою  імені Героїв Небесної Сотні,  Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради та опорного закладу загальної середньої освіти “Локачинський ліцей” Локачинської селищної ради Володимир-Волинського району Волинської області.

Команда Нововолинського наукового ліцею Волинської обласної ради продемонструвала найкращі результати та представлятиме Волинську область у фіналі змагань, який відбудеться 10 грудня 2021 року.

Бажаємо учасникам нових звершень!