Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Канікули теж можуть бути пізнавальними! : Волинська обласна Мала академія наук
Канікули теж можуть бути пізнавальними!

Слухачі секції історії України та історичного краєзнавства Волинської МАН (керівник Ніна Василенко, Заборольський ліцей №32) знають, як проводити канікули з користю!

Учні стали учасниками краєзнавчої години «Моє село – окраса України», що відбулась  у відділі краєзнавчої роботи Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Юні манівці  досліджували історію села Забороль – своєї  малої Батьківщини, зазирнули у минуле й сьогодення рідного краю, зокрема, шукали відомості про солдата Ігора Миколайовича Кушніра, який загинув під час виходу з Іловайського котла, та капелана Віталія Антонюка, настоятеля парафії Собору Пресвятої Богородиці села Забороль.

У цей день слухачі також відвідали  презентацію проєкту „Стежками пам’яті”, який у головній книгозбірні Волині представив рівненський історик, директор ГО „Центр студій політики пам’яті та публічної історії” Максим Гон. Головним змістом зазначеної ініціативи є актуалізація пам’яті Другої світової війни на Волині крізь досвід непомічених публічною історією учасників подій – військовополонених, євреїв, ромів, волинських чехів, учасників Волинської трагедії з обох сторін та ін. У виступі науковця були наведені приклади порятунку жертв нацизму та міжнаціонального конфлікту в роки Другої світової війни.

Юні краєзнавці отримали багато цікавої нової інформації та змогли застосувати отримані знання на практиці.