Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

«GENIUS Olympiad» знайшла геніїв серед волинян : Волинська обласна Мала академія наук
«GENIUS Olympiad» знайшла геніїв серед волинян

У 2022 році Україна, одною з перших у світі, виборола право проводити «GENIUS Olympiad» на регіональному рівні.

«GENIUS Olympiad (Олімпіада Геніїв) – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8–11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року, у якій щорічно беруть участь більше 1000 учасників з понад 70 країн світу. Метою «GENIUS Olympiad» є сприяння глобальному розумінню екологічних проблем і досягненню сталого розвитку за допомогою фундаментальних наук, мистецтва, креативного письма, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.

Регіональний представник та організатор Олімпіади на Волині – Волинська обласна Мала академія наук.

Нещодавно в Україні було підведено підсумки фіналу І Всеукраїнського конкурсу «GENIUS Olympiad Ukraine». Як результат – 994 зареєстрованих проєктів у 7 категоріях, 811 фіналістів, 78 екоквитків та унікальна можливість представляти Україну на глобальному фіналі GENIUS Olympiad у США.

Результати волинян у цьому конкурсі, наперекір складним умовам жахливої війни, вражають та надихають. Так ось:

  • Волиняни увійшли у п’ятірку кращих регіональних афіляцій GENIUS Olympiad Ukraine;
  • Волиняни мають другий найефективніший результат регіонального центру «GENIUS Olympiad Ukraine» 2022»;
  • Волиняни зареєстрували 59 проєктів у семи категоріях;
  •  Волиняни вибороли: 4 золоті медалі, 14 срібних та 14 бронзових нагород, 12 учнів отримали почесні відзнаки олімпіади!!!

Четверо учнів області поборються за право представляти Україну на Міжнародному фіналі у США, який відбудеться у червні цього року.

Серед них:

  • У категорії «Наука», номінація «Якість навколишнього середовища» - Лугініна Юлія, слухачка секції кліматології та метеорології Волинської обласної МАН, учениця 10 класу комунального закладу "Луцький навчально-виховний комплекс № 9 Луцької міської ради" (Науковий керівник - Віталіна Федонюк);
  • У категорії «Короткий документальний фільм» - Коваль Роман, слухач Волинської обласної МАН, учень 10 класу Старовижівського ліцею (Науковий керівник – Оксана Коваль);
  • У категорії «Мистецтво», номінація «Фото»:
  • Дроздюк Артем, вихованець Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради, учень комунального закладу «Луцький НВК ЗОШ I-II ступенів - 7 – природничий ліцей Луцької міської ради» (Науковий керівник – Інна Меліхова);
  • Мельничук Христина, учениця 11 класу Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради (Науковий керівник – Ірина Бабула).

До слова кількість представників від Волині на фіналі олімпіади У США може зрости «GENIUS Olympiad», оскільки ще трьох переможців національного відбору внесли до листа очікування.

Вітаємо переможців та їх наставників з важливою перемогою! Не зупиняйтесь на досягнутому. Ваш світлий розум, Ваша наполегливість та геніальність так необхідні нашій Україні! Тримаймося, разом ми сила!