Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Цікаво та повчально…. Волиняни у віденському поході Яна ІІІ Собеського (1683–1684 рр.) : Волинська обласна Мала академія наук
Цікаво та повчально…. Волиняни у віденському поході Яна ІІІ Собеського (1683–1684 рр.)

Продовжуємо знайомство з нашими талановитими слухачами.  Серед них – Марчук Андрій,  випускник секції всесвітньої історії Волинської обласної МАН (науковий керівник – кандидат історичних наук, Богдан Миколайович Зек).

Андрій здавна цікавився загальноєвропейськими історичними процесами. Не менший інтерес у нього викликала й тема участі українців у цих процесах, адже українські землі століттями входили до складу великих європейських держав,  тож їхні жителі не могли лишатися осторонь важливих подій. Віденська битва стала переломним моментом в історії європейської цивілізації, тому, важливо було визначити роль волинян у цій події.

Науковий інтерес та перші наукові розвідки реалізувались у науково-дослідницькому проєкті «Волиняни у віденському поході Яна ІІІ Собеського (1683–1684 рр.)», з яким Андрій захищав честь області на  фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт (секція всесвітньої історії, 2021 р.). Також юний історик неодноразово був переможцем ІІ обласного  етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, має низку публікацій у збірниках конференцій «Волинь у дослідженнях юних науковців» та «Україна очима молодих».

Щоб реалізувати свою мрію – стати істориком-науковцем, Марчук Андрій вступив до Волинського національного університету імені Лесі Українки  на факультет історії, політології та національної безпеки.

З коротким викладом результатів дослідження ви маєте змогу ознайомитися тут.