Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція з підтримки дитячого та підліткового читання #ЖивіПисьменники : Волинська обласна Мала академія наук
Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція з підтримки дитячого та підліткового читання #ЖивіПисьменники

Лабораторія дитячого читання НЦ «МАНУ» 04 та 16 листопада 2022 року проведе Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію з підтримки дитячого та підліткового читання #ЖивіПисьменники: «Як говорити з дітьми про війну. Терапевтичні та пізнавальні акценти літературних історій». «Як говорити з дітьми про війну» це серія відкритих лекцій, інтерв’ю та публічних обговорень про трансформацію досвіду, про написання книжок про події, що відбуваються тут-і-тепер, про «дітей повітряних тривог» та про випускників, що танцюють прощальний вальс на руїнах своєї школи.

Ці лекції з психологами, письменниками, журналістами і правниками мають на меті напрацювати інструменти та способи осмислення й усвідомлення досвіду війни, а також пошуку спільного бачення щодо висвітлення теми війни в сучасній українській літературі.

У листопаді в межах проекту «Як говорити з дітьми про війну» відбудеться дві онлайн-розмови для широкого кола слухачів (педагоги закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти, батьки, бібліотекарі та психологи):

04 листопада 2022 року відбудеться бесіда з письменницею, методисткою лабораторії дитячого читання Настею Музиченко на тему «Формування та зміцнення національної ідентичності дітей через читання літературних історій», а також презентація книжки «Історія на 14-й колії» видавництва «Мала академія».

16 листопада 2022 року запрошуємо на розмову з письменницею, керівницею лабораторії дитячого читання Тетяною Стус та головною редакторкою видавництва «Книголав»» Жанною Капшук: «Таємні історії маленьких і великих перемог: зцілення травматичного досвіду війни у дітей літературними історіями».

Записи попередніх розмов та їх конспекти є у вільному доступі на сайті www.barabooka.com.ua. Також методистки лабораторії дитячого читання вже уклали орієнтовний список книжок для читачів молодшого, середнього і старшого шкільного віку, що допоможуть проговорити тему війни
https://cutt.ly/8K7xL3i

Форма для реєстрації та час проведення лекцій будуть розміщені на сайті НЦ «МАНУ» man.gov.ua та сайті www.barabooka.com.ua.