Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

130 років тому Волинь подарувала науці видатного математика, педагога і щирого патріота України – Михайла Кравчука! : Волинська обласна Мала академія наук
130 років тому Волинь подарувала науці видатного математика, педагога і щирого патріота України – Михайла Кравчука!

130 років тому Волинь подарувала науці видатного математика, педагога і щирого патріота України – Михайла Кравчука! 

За підтримки народного депутата України Ірини Костанкевич, управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, Волинського національного університету імені Лесі Українки та Волинської обласної МАН організували та провели обласний конкурс краєзнавчих, дослідницьких та мультимедійних проєктів «СВІТ НЕ ЗНАВ, ЩО ВІН УКРАЇНЕЦЬ».  За підсумками конкурсу 37 школярів і студентів із закладів фахової передвищої та вищої освіти було визнано переможцями. 

Зі словами вітань та подяки до Переможців конкурсу звернулися Людмила Плахотна, начальник управління освіти і науки Волинської ОДА, Анатолій Цьось, ректор та Світлана Яцюк, декан факультету інформаційних технологій і математики ВНУ імені Лесі Українки, Тетяна Михалюк, директор Волинської МАН. 

Переможці конкурсу отримали Дипломи та цінні подарунки від народного депутата України Ірини Констанкевич.

Юні волиняни пам’ятають, шанують та наслідують велета математичної думки, «Лицаря математики», «Поета німого числа», «Вченого з обличчям Христа», «Сина неба», «Творця музики чисел» – Михайла Кравчука.  

Ми обов'язково будемо знайомити спільноту з біографією, науковим доробком нашого видатного земляка через призму досліджень юних волинян.