Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

У історико-географічному відділенні відбулися секційні конференції : Волинська обласна Мала академія наук
У історико-географічному відділенні відбулися секційні конференції

Секційна конференція для слухачів стаціонарних секцій та заочно-дистанційної школи Волинської МАН – це своєрідний передзахист власного науково-дослідницького проєкту,  де учні представляють свої розвідки та мають можливість випробувати себе перед виступом на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Теми досліджень цьогоріч цікаві та, що дуже важливо, актуальні й мають практичне спрямування. Слухачі  відділення наук про Землю з'ясовували, як впливають глобальні зміни клімату на кліматичні показники у містах та природоохоронних територіях,  як можна оцінити трансформацію геологічного середовища області, динаміку озер та їх навколишніх територій, порівняти зміни у землекористуванні засобами ГІС та ДЗЗ, які поблеми та перспективи розвитку різних галузей аграрного сектора Волині в сучаних євроінтеграційних умовах.

Юних істориків цікавила доля їх малої батьківщини у різні історичні епохи, традиційні ремесла, Берестейська унія,  події Першої та Другої світових  воєн, походження назв населених пунктів, генеалогічні дослідження тощо.

Слухачі мали змогу виступити перед загалом, долучитися до дискусії з учасниками конференції, отримати корисні поради щодо успішного представлення та захисту свого науково-дослідницького проєкту.

Бажаємо юним дослідникам успішно представити свої дослідження на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту!

Відрадно, що в цей непростий час учні цікавляться наукою, адже це теж наша зброя!

Тому, працюємо задля нашої ПЕРЕМОГИ!