Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Волинські манівці – серед фіналістів та переможців національного фіналу Міжнародного конкурсу «Техно-Еко-Україна-2023» : Волинська обласна Мала академія наук
Волинські манівці – серед фіналістів та переможців національного фіналу Міжнародного конкурсу «Техно-Еко-Україна-2023»

28 лютого – 3 березня у столиці нашої країни, м. Києві, у змішаному форматі відбувся національний фінал Міжнародного наукового конкурсу «Техно-Еко-Україна-2023», що є одним із етапів відбору обдарованих учнів, які розробили власні цікаві інноваційні проєкти, для представлення України на Міжнародній науково-технічній виставці Regeneron ISEF-2023, яка щорічно відбувається у США.

Цього року троє волинських манівців увійшли до числа фіналістів конкурсу (в частині «Техно», секція «Біомедична інженерія та Обчислювальна біологія і біоінформатика (BIOS)»):  слухачки секції кліматології та метеорології Панькевич Анна (КЗЗСО «Луцький ліцей № 14 імені Василя Сухомлинського», 10 клас) та Іванців Ярослава (КЗЗСО «Луцький ліцей № 1», 8 клас), що працювали під керівництвом Віталіни Федонюк, доцента кафедри екології Луцького національного технічного університету, і слухачка секції ГІС та ДЗЗ Домініка Різник (КЗЗСО «Луцький ліцей № 18», 10 клас), науковим керівником якої є доцент кафедри екології Микола Федонюк.

Тематика проєктів юних науковиць стосувалася дослідження кліматичних змін на теренах Волині та їх впливу на місто Луцьк та на один із найцінніших природно-заповідних об’єктів  області – Черемський заповідник, аналізу часових та просторових змін водних об’єктів нашого краю – озера Люб’зь та р. Прип’ять за допомогою методів дистанційного зондування Землі.

Позаду – чотири дні конкурсних змагань, численні інтерв’ю в онлайн-форматі з членами авторитетного журі, в тому числі співбесіди на англійській мові. За результатами відбору Анна Панькевич ввійшла до числа суперфіналістів конкурсу та здобула бронзу – диплом ІІІ ступеня національного фіналу «Техно-Еко-Україна-2023».

Учасниці чекають на сертифікати, грамоти та призи, а зі списком переможців національного фіналу Міжнародного конкурсу «Техно-Еко-Україна-2023» (в частині «Техно») можна ознайомитися за посиланням:

https://docs.google.com/document/d/1SJjI0ldmL3qbpsiLlyRz0LwuPlaOomtSPCdWFHojx0Q/edit?usp=drivesdk