Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

І знову ЗОЛОТО у Волині! : Волинська обласна Мала академія наук
І знову ЗОЛОТО у Волині!

Вітаємо Іреник Мар’яну, вихованку Волинської обласної Малої академії наук,  ученицю 11 класу комунального закладу загальної середньої освіти “Луцький ліцей № 21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради” з перемогою  на Європейській виставці креативності та інновацій “EUROINVENT”, яка проходила з 9 по 14 травня 2023 року в румунському місті Ясси.

 750 учасників з різних країн представляли свої проєкти.  Мар'яна дослідила антиексудативну активність вперше синтезованих похідних імідазо [2,1-b][1,3] тіазину та виборола ЗОЛОТУ медаль! Науковий керівник – Сливка Наталія Юріївна, доцент Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Мар’яна охоче поділилася з нами своїми емоціями від участі у виставці: “Перед тим, як розповісти свої враження від міжнародного конкурсу, я б хотіла подякувати тим людям, без яких ця чудова подія не відбулася б, а це – Мала академія наук та мій науковий керівник Сливка Наталія Юріївна.

Це був справді крутий та незабутній досвід. Я щаслива, що не лише змогла представляти Україну на міжнародній виставці креативності та інновацій, яка проходила в Румунії, а й послухала проєкти інших учасників з Малайзії, В'єтнаму, Румунії та інших, а також розповіла про своє дослідження, як журі так і всім охочим.

Неймовірна команда, з якою я провела ці дні – це дійсно дуже цілеспрямовані та креативні люди, кожен з яких має свою унікальну історію та цікаві винаходи. А супервайзери – це ті, хто справді підтримає тебе.

Не можу не згадати слова Ліни Костенко: “А ви думали, що Україна так просто. Україна-це супер. Україна-це екслюзив”. Наші діти – це унікальні науковці та винахідники, які з кожним роком все більше вражають силою, витримкою та здібностями. Такий народ неможливо подолати, про нього неможливо змовчати, а ми, нове покоління, все зробимо для того, щоб Україна стала взірцем для європейських країн та приводом для гордощів”.

Пишаємося, Мар’яно, твоїми досягненнями, дякуємо педагогам, батькам та науковому керівнику Наталії Сливці.