Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів у відділенні інформаційних технологій : Волинська обласна Мала академія наук
І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів у відділенні інформаційних технологій

20 грудня у відділенні інформаційних технологій  Волинської МАН   відбувся І етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Слухачі відділення демонстрували нові програмні розробки на секції комп’ютерної та програмної інженерії, кібербезпеки, Internet-технологій та вебдизайну, навчальних, ігрових програм та віртуальної реальності, систем та технологій штучного інтелекту. 

Впродовж конференції учасники вели активну дискусію щодо актуальності та новизни проєктів, особливостей програмного забезпечення, перспектив IT-розробок.

Варто зазначити, що слухачі відділення активні учасники обласних та всеукраїнських конкурсів та конференцій. Так, нещодавно, на Всеукраїнському конкурсі «Inventor» Дмитро Кмецинський отримав сертифікат про зарахування на програму UF Startup School Beginner, де він зможе розпочати роботу над перетворенням свого наукового проєкту в діючий стартап, Олександр Стеблевець пройшов відбір у категорії «Програмування» Всеукраїнського конкурсу «Олімпіада геніїв України», та четверо слухачів, серед яких – Матящук Анна, Андрикевич Марія, Кмецинський Дмитро та Стеблевець Олександр вже завтра презентують свої проєкти на обласній науково-практичній конференції «Волинь у дослідженнях юних науковців» у категорії «Інноваційні напрями розвитку Волині».

Щиро дякуємо наставникам юних програмістів – Сергію Костючку, доценту ЛНТУ, Сергію Тішкову, вчителю інформатики Камінь-Каширського ліцею № 1, Тарасу Щегельському та Василю Вербицькому, керівникам секцій відділення інформатики ВОМАН.