Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Завершилась Всеукраїнська літня школа з правознавства : Волинська обласна Мала академія наук
Завершилась Всеукраїнська літня школа з правознавства

З 23-27 липня в мальовничому селі Поляна на Закарпатті відбулася Всеукраїнська літня наукова школа з правознавства, яку організував Національний центр «Мала академія наук України».

У роботі Школи взяли участь 17 учнів з різних куточків України, серед яких був і наш слухач – Антон Вовк, учень Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради, переможець Всеукраїнського турніру юних правознавців.

Програмою школи була насичена не лише лекціями, а й прикладними проєктними заняттями. Особливо юним правознавцям  запам’яталися зустрічі з відомими правознавцями-практиками.

Так, у форматі «Європейського кафе» відбулось заняття з Михайлом Савчиним, директором НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права УжНУ, радником Голови Конституційного Суду України (2008-2010), на якому учасники школи дізналися про особливості роботи Конституційного Суду. Про становлення судової системи в Україні та важливість дотримання прав людини говорили з Миколою Оніщуком, доктором юридичних наук, ректором Національної школи суддів України. Актуальні проблеми сучасного права слухачі школи вирішували з Олександром Петришиним, суддею Конституційного Суду України, доктором юридичних наук, професором, дійсним членом (академік) НАПрН України. Про сучасні тенденції міжнародного права людини та сучасні правові виклики під час  онлайн-зустрічі дізналися від Геннадія Зеленова, кандидата юридичних наук, начальника управління аналітичної допомоги касаційним судам та Великій Палаті Верховного суду, та Зери Козлиєвої, старшої юридичної радниці Truth Hounds.

Завдяки такому експрес-навчанню учасники школи зуміли підготувати творчі проєкти та продемонструвати здобуті знання на практиці.

Також правознавча школа учасникам запам’ятається екскурсією до міста Мукачево та старовинного замку «Паланок», а особливо цікавим  дозвіллям та активним спілкуванням з ровесниками, які за кілька літніх днів стали друзями.

Дякуємо Національному центру «Мала академія наук України» за  можливість участі у літній школі, яка мотивуватиме наших учнів до більш поглибленого вивчення права, а від так сприятиме зміцненню України, як правової держави.