Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Цікаво та повчально. Дослідження центральної гемодинаміки та особливостей викликаної активності кори головного мозку в спортсменів : Волинська обласна Мала академія наук
Цікаво та повчально. Дослідження центральної гемодинаміки та особливостей викликаної активності кори головного мозку в спортсменів

Шевчук Ангеліна – випускниця Луцького НВК ЗОШ І-ІІ ступенів № 10 - професійний ліцей та секції біології людини 2020 року. Двох разова призерка Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту наукових робіт у 2019 та 2020 роках, багаторазова призерка обласних олімпіад з біології та екології, переможниця ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу винахідницьких та раціоналізаторських проектів «Україна-Європа-світ» у 2019/2020 н.р., срібний призер Всеукраїнського інтернет-турніру з природничих наук у складі команди «Креатив» у 2019 році, срібний призер Всеукраїнського біологічного форуму «Дотик природи 2019».  

Ангеліна займається спортом, тому її наукові дослідження стосувались вивчення функціонального стану організму саме спортсменів. Перше дослідження було присвячено вивченню адаптаційно-резервних можливостей  школярів старших класів залежно від характеру фізичних навантажень на уроках фізичного виховання. Подальші дослідження були сконцентровані на вивченні особливостей центральної гемодинаміки у висококваліфікованих спортсменів різної спеціалізації.

Ангеліна зараз є студенткою 1 курсу Волинського національного університету імені Лесі Українки (спеціальность «Право»). Продовжує займатись біологією та екологією. Сферу її науковий інтересів складають правові аспекти біологічних досліджень, трансплантації та екологічного права.

З тезами творчої роботи можна ознайомитись за посиланням.