ХІХ Міжнародна школа-семінар “Спектроскопія молекул та кристалів” : Волинська обласна Мала академія наук
ХІХ Міжнародна школа-семінар “Спектроскопія молекул та кристалів”

ХІХ Міжнародна школа-семінар “Спектроскопія молекул та кристалів”

З 20 по 27 вересня 2009 року на базі оздоровчого комплексу Київського національного університету імені Тараса Шевченка в с. Береговому АР Крим відбулася ХІХ Міжнародна школа-семінар “Спектроскопія молекул та кристалів”, до участі у її проведенні уже втретє були запрошені учні-члени Малої академії наук України.

Волинську область на конференції представляв Бакун Костянтин. учень 11 класу Володимир-Волинської гімназії з роботою на тему: “Оптичні квантові генератори світла і молекулярний спектральний аналіз”.

Згідно з програмою роботи школи-семінару відомими українськими та зарубіжними вченими для юних дослідників було прочитано 12 лекцій, які збагатили знання школярів сучасними уявленнями про фізику, про стан досліджень в галузях оптики, нанотехнологій, фотонних кристалів тощо, репрезентували останні досягнення в цій сфері. Зокрема, знаний фахівець у галузі фізики, член-кореспондент НАН України, директор Інституту фізики НАН України Леонід Яценко; Ігор Дмитрук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор фізико-математичних наук, молодий вчений, чиє ім’я вже добре відоме в науковому світі: заслужений діяч науки і техніки Російської федерації Володимир Горелік, професор Фізичного інституту Російської академії наук, послідовник оптичної наукової школи, створеної академіком Г.С. Ландсбергом, автор більше як 300 наукових публікацій: Вітаутас Балявічус, декан фізичного факультету Вільнюського університету, одного із найпрестижніших, найдавніших вищих навчальних закладів Литви та великого наукового центру; доктор фізико-математичних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Валерій Ящук; доктор фізико-математичних, професор, завідуючий відділом фізичної хімії дисперсних матеріалів Київського інституту біоколоїдної хімії НАН України Микола Лебовка; доктор фізико-математичних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Слодянюк; доктор фізико-математичних наук, професор, старший науковий співробітник Харківського інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України Леонід Лисенький; доктор фізико-математичних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Валерій Погорєлов та інші, які з успіхом пропагували серед дітей фізику як науку, зародили в дитячих серцях інтерес до пізнання.

Гарну можливість розвинути фізичне мислення, розширити лекційний матеріал, зробити його більш досяжним, повним та прийнятним додали тренінги із розв’язування задач, які було проведено з учнями в рамках школи-семінару. Манівці також мали можливість представити науковій спільноті власні дослідження у вигляді усних та стендових доповідей, отримати кваліфіковані рекомендації, поспілкуватися з видатними вченими.

За рішенням оргкомітету школи-семінару роботи манівців відзначені дипломами та грошовими винагородами, а захоплююча поїздка до м.Балаклави та відвідування музейного комплексу стали ще одним подарунком для них.

Завершуючи роботу школи-семінару Валерій Погорєлов зазначив, що залучення обдарованої учнівської молоді до міжнародних заходів такого рівня є презентативним прикладом успішної співпраці провідних вищих навчальних закладів та наукових установ з Малою академією наук України, який сприяє успішному ґрунтовному навчанню талановитої молоді, розширенню їхнього наукового кругозору, поширенню кола знайомств серед наукової молоді, зростанню інтелектуального потенціалу України. Досвід показує, наголосив він, що після проведення таких заходів молодь з подвійною силою береться за продовження роботи, маючи до цього стимул і бажання досягти наміченої мети досліджень.

к-сть переглядів:5112         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа