Всеукраїнський інтерактивний учнівський конкурс юних істориків „Лелека” : Волинська обласна Мала академія наук
Всеукраїнський інтерактивний учнівський конкурс юних істориків „Лелека”

Міністерство освіти і науки України своїм наказом оголосило про створення Всеукраїнського інтерактивного учнівського конкурсу юних істориків „Лелека”, який проводитиметься щорічно для учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності.

Даний конкурс проводиться Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України спільно з Центром „Обдарованість” при Запорізькому технічному ліцеї та Класичним приватним університетом.

Метою даного конкурсу є активізація та актуалізація вивчення історії в загальноосвітніх навчальних закладах; підвищення рівня знань з історії; розвиток дослідницьких здібностей учнів; патріотичне виховання школярів; підтримка та підвищення ефективності роботи вчителів історії.

Завданням конкурсу є:
• підвищити інтерес учнів до вивчення вітчизняної історії та країн зарубіжжя;
• поглибити та структурувати знання школярів з історії;
• створити підґрунтя у підготовці до державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання з історії України;
• сприяти вихованню в учнів патріотизму;
• забезпечити належну підготовку учнів до щорічних інтелектуальних змагань.

Для організації проведення конкурсу створюється організаційний комітет. На місцях конкурс проводять фахівці-координатори. Дорадчим органом є координаційна рада, до складу якої входять найбільш активні й досвідчені координатори конкурсу в областях, районах, загальноосвітніх навчальних закладах.

У Всеукраїнському інтерактивному учнівському конкурсі юних істориків „Лелека” можуть брати участь учні 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів за власним бажанням. Для участі у конкурсі учень повинен зареєструватися у координатора змагань.

Конкурс проводиться в один день в усіх регіонах України за єдиними завданнями для кожної вікової категорії.

Завдання складаються окремо для кожного класу відповідно до навчальної програми відповідного рівня.

Учаснику пропонується 30 тестових завдань з історії, які мають 3 рівні складності.

До кожного із завдань пропонується від трьох до п’яти варіантів відповідей, з яких лише одна правильна.

Відзначення (нагородження й заохочення) учасників здійснюється за рахунок доброчинних внесків учасників та окремих спонсорів конкурсу.

Кожний учасник отримує спеціальний сертифікат учасника конкурсу „Лелека” та інформаційний збірник „Лелека” з відповідями до завдань, аналізом результатів конкурсу.

Учасники, які показали найкращі результати, отримують додатково заохочувальні призи. Сертифікатами „Відмінний результат” нагороджуються учні, які набрали понад 75% від максимальної кількості балів.


к-сть переглядів:10313         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа