Робота з обдарованими дітьми – реалізація потужного потенціалу нації : Волинська обласна Мала академія наук
Робота з обдарованими дітьми – реалізація потужного потенціалу нації

Робота з обдарованими дітьми – реалізація потужного потенціалу нації
28 жовтня 2014 року у Волинській обласній Малій академії наук відбувся обласний науково-методичний семінар для відповідальних за роботу з обдарованими дітьми «Робота з обдарованими дітьми у Волинській області в контексті реалізації Національної стратегії розвитку освіти в Україні».
Учасниками заходу стали освітяни, які відповідають за роботу з обдарованими учнями у різних районах, містах Волині, а також навчальних закладах обласного підпорядкування.
Впровадження інноваційних навчальних процесів, формування життєвих компетентностей учня, оновлення освітньої парадигми в Україні, переорієнтація процесу навчання з інформативного викладання на розвиток особистості учнів – основна проблематика, яка обговорювалася під час семінару.
Лариса Роговська, головний спеціаліст управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, зосередила увагу присутніх на створенні в області організаційно-педагогічних умов для проведення дослідницько-експериментальної діяльності школярів. У виступі проаналізовано інтелектуальні здобутки учнів-волинян на заходах обласного, всеукраїнського, міжнародного рівня, наголошено, що виховання школяра як соціально компетентної особистості, здатної здійснювати самостійний вибір і творчо застосовувати здобуті знання – завдання сучасних загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.
Директор Волинської обласної МАН Галина Толстіхіна зосередила свій виступ на діяльності Малої академії наук в контексті реалізації Національної стратегії розвитку освіти в Україні, наголосила про важливість використання педагогічних технологій в освітньому обласному, загальнодержавному просторі, з допомогою яких не просто поповнювалися б знання й уміння з певних навчальних дисциплін, а й розвивалися інші якості школяра: мобільність, гнучкість знань, самостійність, оригінальність мислення.
Про можливості засобів мікроелектроніки та робототехніки в конструктивно-технічній діяльності слухачів МАН повідомив Олександр Мартинюк, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри загальної фізики та методики викладання фізики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Демонстрація дій робота, над конструюванням якого працюють слухачі ВО МАН, - додала впевненості у важливості формування технічних практичних навиків школярів.
Учасники семінару мали можливість оглянути виставку методичних та інформаційно-інструктивних матеріалів Волинської обласної МАН та отримати індивідуальні консультації в методичному центрі.

к-сть переглядів:2695         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа