Літо починається із «Сонячного» : Волинська обласна Мала академія наук
Літо починається із «Сонячного»

Літо починається із «Сонячного»

Три літніх сонячних тижні стали незабутніми для 20 юних науковців – переможців різноманітних конкурсів, організованих управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Малою академією наук. У «Таборі «Сонячний» обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, що у селі Гаразджа Луцького району, волинські старшокласники з 3 по 23 червня мали активний відпочинок – джерело енергії для майбутніх наукових відкриттів.

Гарний настрій, нові друзі, позитивні враження стали неодмінними супутниками учасників відпочинкової зміни.

Поблизу старий, таємничий ліс, чисте дзвінке повітря, переповнене щебетом птахів, манливе водне плесо… Що може бути кращим  у спекотні дні?

Сьомий загін (або сьомий промінчик «Сонячного» - лагідно називали манівців у таборі) мав насичену програму, що передбачала вдале поєднання науково-дослідницької та спортивно-туристичної діяльності.

Юні дослідники відвідували тренінгові заняття викладачів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, вдосконалювали навики науково-пошукової та культурно-просвітницької роботи.

Пам’ятною стала зустріч із заслуженою артисткою України Галиною Кажан. Монодрама «Дума про Україну» захопила учнів душевною відкритістю, щирістю почуттів, майстерністю виконання.

Патріотичні настрої, що особливо загострені у сьогоднішній скрутний для держави час, стали домінуючими і на тематичній годині «В ім’я  українського народу. Перемога на Маківці», занятті-лекції «Конституція і права молодих громадян». Манівці разом із педагогічним колективом Волинської обласної МАН також долучились до благодійної акції «Допоможи солдату», під час якої передано комплектуючі до індивідуальних ремонтних наборів для бійців.

До того ж, учасники табору мали змогу написати «тренувальні» наукові дослідження, які представили  на підсумковій конференції. Три команди працювали над колективними науковими проектами: «Порівняння систем числення», «Вшанування хліба в обрядовому фольклорі України», «Образ батька у фольклорі України». Опрацювавши джерельну базу в обласній бібліотеці для юнацтва, юні пошуковці залюбки збирали зразки українського фольклору у селі Гаразджа.

Відвідування історико-культурних пам’яток Луцька, Волині, України стало невід’ємною частиною дозвілля у «Сонячному». Екскурсійний маршрут «Олесько-Підгірці-Золочів» («Золота підкова Львова») викликав масу приємних вражень, пов’язаних із вивченням глибокої, до кінця не розгаданої історії Львівських замків.

Сповнені позитиву повертатимуться учні з табору до рідних домівок. Спогади про веселі пісні під супровід гітари, заняття, екскурсії, змагання і навіть частинку сонця візьме кожен із собою, назавжди.

Щасти вам, юні дослідники! Нових відкриттів та сонячного настрою щодня!

к-сть переглядів:4038         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа