Інноваційні технології, досвід та STEM –освіта : Волинська обласна Мала академія наук
Інноваційні технології, досвід та STEM –освіта

Інноваційні технології, досвід та STEM –освіта

3-4 грудня 2015 року у м. Києві відбулася VI МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ ОБДАРОВАНОЇ МОЛОДІ».

Організаторами конференції виступили: Інститут модернізації змісту освіти, НЦ «Мала академія наук України», Інститут обдарованої дитини НАПН України.

Учасниками конференції стали 253 фахівці освітніх та наукових установ Білорусії, Ізраїлю, Російської Федерації, Швеції та 19 регіонів України, з них шестеро педагогічні працівники Волинської обласної Малої академії наук.

Водночас у роботі секції «STEM –cвіт інноваційних можливостей» взяла участь делегація Волинської області у складі: Галалюк Н.А., вчителя географії Рокинівського НВК Луцького району, керівника секції гідрології ВОМАН, Кликочка П.Ю., заступника начальника Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Мазурик Л.Б., заступника директора Волинської обласної МАН та Сорочинської І.С., методиста районного методичного кабінету відділу освіти Ківерцівської  райдержадміністрації.

В рамках конференції в ході пленарних та секційних засідань був представлений закордонний та вітчизняний досвід ефективних підходів та технологічних рішень у навчанні обдарованої молоді, зокрема методології STEM – навчання в аспекті розвитку здібностей учнів різного віку; пошук інноваційних моделей і технологій психолого-педагогічної підтримки розвитку обдарованої молоді та проблеми інтелектуального саморозвитку особистості дитини.

4 грудня учасники конференції працювали у першому в Україні осередку STEM –освіти - навчально-дослідній лабораторії «МАН-ЛАБ» НЦ «Мала академія наук України». З вітальним словом до присутніх звернувся Оксен Лісовий, директор НЦ «МАН України», який у своєму вступі розкрив сучасні тенденції розвитку та реформування системи освіти. Провідні фахівці «МАН-ЛАБ» Ігор Чернецький та Євген Шаповал презентували учасникам особливості STEM – програм та STEM –обладнання, відкриваючи для педагогів нові можливості навчання та розвитку обдарованої учнівської молоді.

Під час виступів та дискусій учасники конференції відмітили, що STEM-освіта має стати одним з пріоритетних напрямів розвитку освіти Україні.

к-сть переглядів:4190         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа