Активна життєва позиція Волинських школярів : Волинська обласна Мала академія наук
Активна життєва позиція Волинських школярів

З 16 по 18 травня 2016 року двоє школярів Волинської області взяли участь у 2-ому етапі  Школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання, яка відбулася на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у м. Києві, а саме:

- Дацюк Юлія, учениця 8 класу комунального закладу "Луцький навчально-виховний комплекс "Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського" Луцької міської ради Волинської області”,

- Мельник Юлія, учениця 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Прилісне Маневицького району.

Програма школи складалася з теоретичних та практичних занять на тему виховання громадянської свідомості молоді завдяки неформальному інтерактивному навчанню. Учасники Школи, ознайомившись на 1-ому етапі Школи з вимогами до створення проектів та плідно попрацювавши вдома, презентували власно розроблені проекти. Тренери школи, ознайомившись з учнівськими проектами, висловлять певні зауваження, поради, в якому напрямі рухатися далі. Після цього етапу відберуть 25 учасників, чиї проекти будуть найбільш успішними щодо виконання поставлених завдань, практичними та соціально важливими. А вже на третьому етапі на основі набутих знань школярі реалізовуватимуть свої проекти. І в жовтні втретє зустрінуться, щоб відзвітувати.

“Декілька днів тому нам знову випала нагода проїхатись до столиці та почути аромат безлічі каштанів, чий дух переповнював місто. Ця атмосфера ніби говорила нам сама за себе "творіть!". І знаєте що? Ми творили. Ця Школа стала для нас місцем, куди хочеться повертатись знову і знову. Пройшов уже майже тиждень, а особисто я сумую за "Агентами змін" - саме така у нас назва. Нас оточували люди, які у буквальному сенсі закохані у те, що вони роблять і я дуже вдячна їм за таку можливість. У Школі також були заняття з арт-терапії, лекції про трьохсекторну модель суспільства, публічні та особисті фінанси, тайм-менеджмент, навички ефективної презентації. Молоді волонтери Марічка та Уляна розповідали про свій досвід та різні секрети волонтерства. Нашим гідом, який провів нас стежиною бізнесу від А до Я, став Олександр Слободяник. Крім того, ми 2 рази презентували власні проекти. З першого разу вийшло, м'яко кажучи, погано, але плідно попрацювавши до 3 ночі та випивши декілька горняток кави, мені вдалось це зробити. Ще один доказ того, що без праці нічого не вийде. Зараз я сповнена натхнення, сил та готова до реалізації власного задуму:) Прощатися було важко, але все хороше колись закінчується, тому ми не сумуємо, а продовжуємо зростати,” – поділилась думками учасниця Дацюк Юлія.

Бажаємо учасникам Школи нових успіхів, яскравих ідей та натхнення для реалізації проектів задля майбутнього нашої нації. 


к-сть переглядів:2292         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа