Досліджуй та вивчай!<br> Волинські учні – учасники Всеукраїнських літніх шкіл : Волинська обласна Мала академія наук
Досліджуй та вивчай!
Волинські учні – учасники Всеукраїнських літніх шкіл

Досліджуй та вивчай!<br>  Волинські учні – учасники Всеукраїнських літніх шкіл

Природа, відпочинок і … наука. Чи можна поєднати все це влітку? Троє волинських школярів не задумуючись дадуть однозначну відповідь: «Так, безперечно!» Чому така впевненість? Учні нещодавно стали учасниками Всеукраїнських літніх шкіл, які уже вкотре організовувались Національним центром «Мала академія наук».

Всеукраїнська літня школа мистецтвознавства, хіміко-біологічна школа та  Школа громадянської участі й культурної дипломатії  дали можливість творчо зрости школярам, розширити свій кругозір та навчитись реалізувати інтелектуальний потенціал. Такі «навчальні» канікули – незабутні враження, нові друзі і, звісно, плани на майбутнє, до яких спонукали лекції, практичні заняття, зустрічі з компетентними людьми.

Місцем проведення Всеукраїнської літньої школи мистецтвознавства стало затишне та особливо манливе в літню пору Закарпаття.  Тринадцять обдарованих школярів, для яких мистецтвознавство стало невід’ємною частиною життя, з’їхалися  в м. Ужгород з різних куточків України. Серед них - Супрун Єлизавета, слухачка стаціонарної секції мистецтвознавства Волинської обласної МАН, учениця 10 класу Луцького навчально-виховного комплексу № 9.

«Літо - час пригод, відпочинку, нових вражень та почуттів, - захоплено згадує  Єлизавета. - Гадаю, за цю пору  кожен намагається набратися приємних спогадів на рік вперед, до наступного літа. Мої канікули цього року були насичені поїздками. Одна з них – в місто Ужгород, в якому відбулась літня школа мистецтвознавства.

Сім днів, тринадцять дітей із різних областей України, чудово підібрана команда викладачів та вихователів!.

Кожен день був розпланований щохвилинно. Лекції, як правило, проводили викладачі Ужгородської Мистецької Академії - справжні знавці своєї справи. Заняття були присвячені культурі та сучасному мистецтву Закарпаття. Мали цікаво організоване дозвілля, особливо запам’яталася екскурсія замками Закарпаття: замок Паланок, замок Сент-Міклош (Чинадіївський), Ужгородський замок та найстаріший Невицький замок.

Я дуже вдячна Малій академії наук за чудову нагоду знайти нових друзів, отримати знання з живопису, які обов’язково використаю в наукових проектах!»

Для Шевчука Олександра, учня 11 класу Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», любити науку, експериментувати, проводити хімічні досліди – не просто слова, а стиль життя, який обрав собі за покликом серця. Тому участь у Всеукраїнській хіміко-біологічній школі, яка відбулась у м. Києві, Пущі-Водиці, на базі Міжнародного Центру  дитячої творчості MANLAB.CAMP – шанс почерпнути нових знань і відпочити. Олександр із усмішкою згадує: «Я дуже задоволений можливістю, яка мені випала цього літа, адже, безперечно, не кожен школяр може відвідати столицю і при цьому максимально ефективно провести весь час.

Перебуваючи у науковій літній школі, ми мали змогу ознайомитися з сучасними методами хімічного аналізу як в польових, так і безпосередньо лабораторних умовах. Також ми, на той час десятикласники, змогли ознайомитися з системою роботи вищих навчальних закладів, завдяки вичерпним бесідам з представниками кращих університетів України. Крім цього, я та й решта учасників наукової школи брав участь у національному фестивалі, приуроченому 25-річчю незалежності нашої Батьківщини. Беручи участь у цьому дійстві, мали насичену культурну програму.

Попри розмаїття заходів, найбільше запам’яталось відвідування Національного театру імені Івана Франка, де переглядали чудову виставу “Фігаро”, головну роль у якій виконував знаменитий актор Остап Ступка. Тому я дуже вдячний Волинському відділенню МАН за таку можливість».

Омельченко Георгій, учень 8 класу Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського, учасник Школи громадянської участі й культурної дипломатії, що теж відбулась  у м. Києві, Пущі-Водиці, на базі Міжнародного Центру  дитячої творчості MANLAB.CAMP, впевнений, що навиками культурної дипломатії повинен володіти кожен: «Новими і цікавими для мене були уроки філософії та культури. Ми знайомились з людьми ,які багато чого досягли в своєму житті: режисером Сергієм Лисенко, з письменником Раулем Чілачавою, з бандуристкою Іриною Родіоновою та багатьма іншими

Ця школа дала мені нові можливості. Я зрозумів, що навіть простий школяр може створити щось корисне, що допоможе школі, місту, а згодом, можливо, й цілій країні!»

к-сть переглядів:2283         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа