Престиж роботи вчителя зростає : Волинська обласна Мала академія наук
Престиж роботи вчителя зростає

Міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко повідомив, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову щодо запровадження II етапу Єдиної тарифної сітки, оскільки на сьогодні оплата праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери здійснюється за тарифними коефіцієнтами І етапу Єдиної тарифної сітки.

В результаті внесення змін до Державного бюджету України на 2007 рік передбачається збільшити видатки на оплату праці освітянам - 2,1 млрд. грн., з них з місцевих бюджетів - 1,6 млрд. грн. Загалом для працівників бюджетної сфери на 4,2 млрд. грн., з них місцевим бюджетам - 3,2 млрд. грн., що дасть змогу запровадити умови оплати праці працівників бюджетної сфери з 1 червня на основі II етапу Єдиної тарифної сітки.

При цьому посадовий оклад вчителя 12 тарифного розряду збільшиться з 1 червня на 130 грн., або 19,2%, а з урахуванням підвищення з 1 квітня 2007 р. розміру мінімальної заробітної плати цей приріст становитиме з 1 травня 2007 р. - 162 грн., або 25,2%. Це дасть можливість відновити порушені протягом останніх років міжпосадові (міжкваліфікаційні) співвідношення в оплаті праці працівників бюджетної сфери, підвищити престижність висококваліфікованої праці, а також посадові оклади протягом поточного року в 1,4 раза.

Крім того, для окремих категорій педагогічних працівників, яким фіксовані розміри підвищень посадових окладів та додаткової оплати не змінювалися з 1996 року, з 1 травня 2007 р. такі розміри пропонується визначати у відсотках до тарифної ставки.

Так, за педагогічні звання "учитель-методист", "викладач-методист" розміри підвищень посадових окладів збільшаться з 17 до 106 грн., або в 6,2 раза.

Також збільшено доплати вчителям за окремі види педагогічної діяльності, наприклад

- керівнику гуртка раніше доплачували 3,14 грн . - тепер доплату збільшено до 100 грн. (15% від базової ставки);

- за керівництво початковою школою до 50 учнів - з 2,40 грн. до 165 грн. (25% від ставки заробітної плати викладача);

- за завідування кабінетом у ВНЗ І-ІІ рівня акредитації з 1,63 грн. до 100 грн. (10-15% від ставки заробітної плати викладача);

- за керівництво стрілецьким тиром або кімнатою зберігання зброї вчитель раніше отримував 0,76 грн, відтепер доплата становитиме 10% від базової ставки, що у 86,8 раза більше від попередньої доплати (66 грн.);

- керівники спортивних секцій отримають доплати приблизно у 5-10 разів більш від тієї, яка була. Якщо раніше педагоги за роботу в спортивних гуртках отримували не більше 8-9 грн., то тепер доплата становитиме до 200 грн.

Для встановлення зазначених розмірів підвищень і доплат додатково передбачається 201,1 млн. грн., у тому числі 170,2 млн. грн. по місцевих бюджетах.

Для оплати праці працівникам інших бюджетних установ додатково передбачено понад 70 млн. грн.

За матеріалами МОН


к-сть переглядів:4504         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа