Малі академіки здобувають великі перемоги. : Волинська обласна Мала академія наук
Малі академіки здобувають великі перемоги.

Малі академіки здобувають великі перемоги.
З 3 по 6 квітня 2009 року в м. Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у трьох наукових відділеннях: економіки (секції: економічна теорія та історія економічної думки, мікроекономіка та макроекономіка, маркетинг та менеджмент); математики (секції: математика, прикладна математика, математичне моделювання) та фізики і астрономії (секції: теоретична фізика, експериментальна фізика, астрономія та астрофізика, аерофізика та космічні дослідження). Організатори конкурсу – МОН України та Позашкільний навчальний заклад Мала академія наук учнівської молоді. Конкурс в цих відділеннях проходив з 3 по 6 квітня.

З початком роботи конкурсу учасників та керівників делегацій привітали Президент Малої академії наук України - ДОВГИЙ Станіслав Олексійович, директор Малої академії наук - ЛІСОВИЙ Оксен Васильович, перший віце-президент Малої академії наук України, директор Інституту магнетизму НАНУ та МОН України, директор Інституту обдарованої дитини Академії педагогічних наук України - КАМИШИН Володимир Вікторович, члени журі та інші.

4 квітня конкурсанти написали контрольні роботи з базових предметів фізики або математики (за вибором), 5 квітня проходив захист науково-дослідницьких робіт.

Волинь була представлена переможцями обласного конкурсу, які показали себе здатними проводити наукове дослідження, вести дискусію, відстоювати власну точку зору, працювати в певному часовому режимі.

З семи учасників конкурсу п’ять вибороли призові місця: ЗАДОРОЖНИЙ Олександр, учень 11 класу НВК „ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія” м. Горохова нагороджений дипломом І ступеня на секції мікроекономіки та макроекономіки; доповідь МУЗИЧЕНКО Валентина, учня 11 класу Луцького НВК № 9, призера конкурсу, була визнана кращою на секції економічної теорії.

ПІДЛІСНИЙ Роман, учень 11 класу Луцького НВК „ЗОШ І-ІІІ ступенів № 24-технологічний ліцей” зайняв ІІІ місце на секції маркетингу та менеджменту.

КОВАЛЬЧУК Ольга, учениця 11 класу НОК № 1 м. Камінь-Каширського та ПАЛЬЧИК Руслан, учень 10 класу Волинського ліцею-інтернату отримали дипломи ІІІ ступеня на секціях математики та прикладної математики відповідно.

Хороші результати показали і ті учні, які не зайняли призових місць. Вони були відзначені директором Малої академії наук - ЛІСОВИМ Оксеном Васильовичем.

З метою відпочинку дітей, розвитку навчальних здібностей учасників було організовано різноманітну за змістом поза конкурсну програму.

Цікавою за змістом була оглядова екскурсія по м. Київу.

Також учасники конкурсу мали нагоду поспілкуватися з екс-головою Верховної Ради України, народним депутатом України, лідером ГО «Фронт Змін» Арсенієм ЯЦЕНЮКОМ. Арсеній Петрович прибув до Національного еколого-натуралістичного центру з метою, за його словами, «поспілкуватися з майбутнім України». Зустріч проходила у форматі «питання-відповідь», де кожен бажаючий мав змогу поставити запитання почесному гостю та отримати вичерпні, відверті відповіді. На заході піднімалося багато актуальних проблем, які стосуються теперішнього і майбутнього України. Варто відзначити, що питання були дуже різноманітними, характеризуючи тим самим жвавий інтерес як до самої персони Арсенія Яценюка, так і взагалі до долі України. Арсеній Петрович ознайомив молодь зі своїм життєвим шляхом, поділився думками про сучасний стан України та закликав не бути байдужими до її перспектив.

Отже, конкурс надав чудову можливість реалізувати творчий потенціал старшокласникам нашої області.

На фото: учасники Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, фізико-математичне відділення: Осадчук Роман, Пальчук Руслан, Музиченко Валентин, Задорожний Олександр, Калугіна Ірина Миколаївна, Ковальчук Ольга, Підлісний Роман, Ковальчук Роман (зліва на право).

Методист ВО МАН Ірина КАЛУГІНА

к-сть переглядів:3884         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа