Свято слова : Волинська обласна Мала академія наук
Свято слова

Свято слова
3 грудня 2010 року у Волинській обласній Малій академії наук відбулася «Літературна вітальня» для переможців та лауреатів обласного заочного конкурсу юних літераторів Волині.

Цьогоріч на «Літературну вітальню» приїхало понад п’ятдесят учасників літературного конкурсу та їх керівників із усієї Волинської області. Слова привітань лунали від директора Волинської обласної Малої академії наук Г. Толстіхіної, головного спеціаліста управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Л. Роговської, письменників нашого краю.




У рамках заходу відбулася презентація збірки «Прокралася весна в мої думки», до якої увійшли кращі поетичні та прозові твори юних літераторів Волинської області. У 2010 році збірка вмістила твори 42 учасників літературного конкурсу.



Щорічний обласний конкурс юних літераторів Волині проводиться Малою академією наук за сприяння управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації та Волинської організації Спілки письменників України.



На «Літературну вітальню» 3 грудня завітали письменники Волині – член Національної спілки письменників України Надія Гуменюк, керівник секції «Літературна творчість» ВО МАН, поетеса Олеся Ковальчук, поет-пісняр Степан Дружинович, які читали власну поезію, а також провели майстер-клас із віршування для учасників свята.



Для переможців, лауреатів конкурсу, гостей «Літературної вітальні» лунали пісенні привітання від тріо Волинського військового ліцею.



За підрахунками організаторів заходу, за період з 2005 до 2010 року на обласний заочний конкурс юних літераторів Волині було подано 3089 робіт. У 2010 році на конкурс «Юні літератори Волині» було подано рекордну кількість робіт – 769. Найбільше художніх творів надійшло з Ратнівського (191), Маневицького (123), Турійського (57) районів.



Нагадаємо, що метою за завданнями літературного конкурсу є виявлення та підтримка творчо обдарованої учнівської молоді та сприяння розкриттю її таланту, підвищення ролі естетичного виховання молодого покоління і прищеплення йому любові до рідної мови та літератури, формування патріотичних почуттів засобами художнього слова.

Обласний заочний конкурс юних літераторів Волині проводиться у трьох номінаціях: проза, поезія, журналістика.



Переможці та лауреати конкурсу були нагороджені дипломами і грамотами обласного управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації та пам’ятними подарунками, а їхні керівники – подяками. Тепла атмосфера в залі та щире творче спілкування із учасниками та гостями свята сприяли незабутнім враженням та гарному настрою.



Щиро зичимо юним літераторам натхнення та зміцнення творчих сил.

Лідія ДРУЖИНОВИЧ, методист ВО МАН

к-сть переглядів:5331         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа