Про проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів : Волинська обласна Мала академія наук
Про проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 25.01.2012 № 1/9-50 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів» та з метою виявлення та розвитку творчих здібностей обдарованих дітей, пропагування науково-дослідницької та експериментальної роботи серед учнівської молоді з 01 лютого по 07 травня 2012 року відбудеться обласний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів.

До участі в конкурсі запрошуються учні 6-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці (відповідного віку) позашкільних навчальних закладів.

Учасники можуть вибирати тему пошукової роботи за наступними розділами:

І. Забезпечення водопостачання та водовідведення у моєму населеному пункті.
Обираючи дану тему, варто звернути увагу на те, як питною водою забезпечується місцеве населення: із місцевих (індивідуальних чи колективних) колодязів, із місцевих річок чи озер, доставляється автотранспортом у цистернах, підводиться трубопроводами до квартальних водорозбірних колонок, постачається водопровідною мережею до кожного будинку чи квартири. В унікальних випадках – постачається із опріснювальних установок. Оцінити якість питної води за смаком, запахом, кольором, наявністю домішок мулу, піску, іржі, за жорсткістю (утворенням накипу в посуді).
ІІ. Екологічний стан водних об’єктів у моїй місцевості. Досліджуючи водойми, з’ясуйте наявність і стан берегоохоронних територій біля річки чи ставка (шириною 25-50 м залежно від розмірів водного об’єкту):
- наявність розташованих поряд будівель, садиб, городів або інших господарських об’єктів;
- наявність розташованих поряд сміттєзвалищ, пластикових пляшок і пакетів;
- стан (чи відсутність) деревної чи чагарникової рослинності на берегах, яка захищає їх від руйнування;
- густота місць водопою худоби, в яких природна рослинність на берегах руйнується;
- чи проводяться у вашій місцевості якісь заходи по збереженню і відтворенню берегоохоронних смуг.
Вивчіть стан водного об’єкту (річки, озера, ставка, водосховища) – засміченість предметами, які важко розкладаються (автомобільними чи тракторними шинами, пластиковими пляшками, будівельними відходами, тощо); заростання русла чи акваторії прибережно-водною рослинністю (очеретом, осокою, чагарниками, деревами); «цвітіння» води влітку внаслідок євтрофікації (масового поширення водоростей); наявність скидів неочищених комунальних стоків у водні об’єкти; замулення річки чи озера; наявність нафтових плям на воді тощо.
Оцініть зарегульованість річки (наявність і кількість земляних, бетонних чи кам’яних гребель, каналів та машинних водозаборів, тощо.
Чи є зараз потужні весняні повені на річках вашої місцевості?
Зверніть увагу на естетичний вигляд вашої річки чи озера та їх придатність для рекреації (організованого чи стихійного відпочинку на берегах та на воді), а також на необхідні заходи щодо охорони природного середовища.
ІІІ. Забезпечення прісною водою населення Землі.
Дослідіть регіони світу, які забезпечені прісною водою добре, задовільно чи незадовільно. Особливо зверніть увагу на території із катастрофічним станом забезпеченості прісною водою. Запропонуйте заходи щодо покращення забезпечення водою таких районів.
IV. Сьогоденні екологічні катастрофи, пов’язані з водою.
Назвіть найгостріші екологічні катастрофи сьогодення, пов’язані із водою, які відомі вам із ЗМІ, покажіть їх у вигляді знімків, карт, доступних вам космічних зображень (переважно із Інтернету). Що таке «екологічна міграція» і як часто вона викликається саме водними проблемами (навести приклади)? Як приклад – останні катастрофічні повені у Бангкоку (Таїланд) чи в Генуї (Італія), тощо.

Для участі у обласному І етапі конкурсу необхідно до 13 квітня 2012 року на поштову адресу: Волинської обласної МАН, вул. Чорновола, 3, м. Луцьк, 43024 (з позначкою «Конкурс») надіслати такі документи на паперових носіях:

- заявку на участь в конкурсі;
- дослідницьку роботу в друкованому вигляді та на електронному носії, оформлену відповідно до вимог.


Додаток:
Наказ управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації № 43 від 01.02.12р. Про проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів


к-сть переглядів:3459         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа