У Луцьку на інтелектуальному турнірному полі змагалися юні історики, інформатики та журналісти : Волинська обласна Мала академія наук
У Луцьку на інтелектуальному турнірному полі змагалися юні історики, інформатики та журналісти

У Луцьку на інтелектуальному турнірному полі змагалися юні історики, інформатики та журналісти
24 березня 2013 року на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Волинською обласною Малою академією наук за керівництва управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації було проведено три турніри юних науковців:

• ІХ обласний турнір юних журналістів;
• Х обласний турнір юних інформатиків;
• XV турнір юних істориків.

Півсотні команд зійшлися у інтелектуальних боях. З них - 21 команда істориків, 19 - журналістів та 10 команд інформатиків. У результаті проведених турнірних змагань переможцями визнано 50 % команд.



Традиційно у обласному турнірі юних істориків беруть участь збірні
команди майже з усіх районів області. Відтак, і XV (ювілейний) обласний турнір юних істориків приймав понад сотню кращих знавців історії.



Члени команд в ході наукових дискусій виступали, змінюючи один одного, в ролі доповідачів, опонентів і рецензентів. Учні з Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Ківерцівської філії МАН, Локачинського району пропонували не лише сміливі, несподівані розв’язки завдань, гострі питання, але цікаво полемізували із суперниками. Усе це, безумовно, захоплювало і учасників бою, і членів журі, і спостерігачів. Не бракувало юним історикам ерудиції, упевненості в собі.



Найсильнішою виявилися команда НУТ «ОРІОН» м. Нововолинська – І місце.

II місце розділили збірна команда Старовижівського району та Нововолинського ліцею-інтернату.

III місце відповідно команди Волинського ліцею-інтернату, Ківерцівського та Локачинського районів та Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

У Х обласному турнірі юних інформатиків взяли участь 10 команд. Цікаві, конструктивні розв’язки задачі турніру було запропоновано учасниками команд Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука (І місце), Луцького НВК «Гімназія № 14» (ІІ місце), Луцького НВК № 9, наукового товариства «Оріон» м. Нововолинська та Горохівського району (ІІІ місце).

Ґрунтовні знання з журналістики, творчий підхід до розв’язання поставлених завдань, аргументованість та чіткість доповідей, вміння вести наукову полеміку забезпечили перемогу на турнірі юних журналістів таким командам:

- І місце – команда Луцького НВК № 9;
- ІІ місце – збірна команда Ратнівського району (НВК “ЗОШ І-ІІІ ступеня – дитячий садок” с. Замшани та ЗОШ І-ІІІ ст. с. Річиця Ратнівського району) та команда Волинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради;
ІІІ місце команди:
- ЗОШ І-ІІІ ст. смт Луків Турійського району;
- м. Володимира-Волинського;
- Ковельської філії ВО МАН;
- НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» м. Горохів;
- НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія» № 2 м. Каменя-Каширського.

Переможці індивідуального рейтингу турнірів захищатимуть честь Волині у Всеукраїнських турнірах юних істориків у м. Миколаєві, інформатиків у м. Херсоні та журналістів у м. Суми.

Вітаємо переможців турнірів та бажаємо нових інтелектуальних звершень!

к-сть переглядів:5168         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа