Слухачі Волинської обласної МАН стали учасниками літніх шкіл Малої академії наук : Волинська обласна Мала академія наук
Слухачі Волинської обласної МАН стали учасниками літніх шкіл Малої академії наук

Слухачі Волинської обласної МАН  стали учасниками літніх шкіл Малої академії наук

З 23 по 30 червня слухачі Волинської обласної МАН взяли участь в роботі відразу чотирьох літніх шкіл МАН України: філологічної, мистецтвознавчої, археології, філософії та релігієзнавства, які відбувались на базі готельно-туристичного комплексу «Камелот» села Кам’яниця Ужгородського району Закарпатської області.

Протягом тижня найкращі, перспективні школярі 9-10 класів з різних куточків України поєднували навчання та відпочинок. Наукові пошуки розпочались з оглядин місцевих мальовничих краєвидів. Юні волиняни з цікавістю відвідали таємничі замки з багатовіковою історією та загадковим дотиком романтизму – Невицький, Мукачівський, Ужгородський. Незабутньою стала поїздка до древнього міста над річкою Уж – Ужгорода, який зачарував учнів вишуканістю архітектурних форм, рисами старовини і сучасності в єдиному неповторному поєднанні.

Паралельно талановита молодь поглиблювала знання, слухаючи лекції науковців  Закарпатського художнього інституту, Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, заслужених діячів мистецтв.

Враженнями від перебування на Закарпатті охоче поділилась учасниця літньої філологічної школи Серафімчук Мар’яна, учениця 9 класу Луцької гімназії № 18: 

          «Нещодавно я повернулася із Всеукраїнської літньої школи МАН. Чесно кажучи, зовсім не хотілось розлучатись із новими друзями та вихователями, адже ми стали як одна сім’я. Із собою я привезла не тільки величезний багаж знань, а й море незабутніх вражень та яскравих емоцій.

         Перше, що мене вразило, – це неймовірна краса та величність Карпат. Вони були такі неприступні та грізні, але водночас заворожували своєю таємничістю.

          Спочатку ми побували на екскурсії до Невицького замку, який стоїть на кратері згаслого вулкану. На жаль, від нього залишилися руїни, бо у 1644 році трансільванський князь Дйорд II Ракоці  знищив його. Але це навпаки додало замку автентичності.

        Другий день запам’ятався поїздкою до Малої академії наук у місті Ужгород. Частина учнів вчилася китайському мистецтву – орігамі, інші відвідали майстер-клас ліпки із глини. Філологи ж мали можливість прослухати лекцію з української мови.

         Наступного дня  нам організували екскурсію до Мукачівського замку. Із високої вежі відкривалася уся панорама міста та краєвид на Красну Горку - найпівнічнішу точку світу, де ростуть оливи і знаходиться чайна плантація.

        Ще ми побували в Ужгородському замку, який зачарував мене з першого погляду. Нас також вразили цікаві легенди та перекази про нього. Краєзнавчий музей цього замку не залишив нас байдужими також.

        Останній день-неділя. Так не хотілось їхати та розлучатись з тими, з ким вже встиг потоваришувати. Разом  ми організували чудовий прощальний концерт, де продемонстрували свої вміння та таланти. Деякі декламували власні вірші, інші -  танцювали  чи співали. Під час закриття нам вручили свідоцтва про навчання у літній школі.

        Отож, я впевнена, що кожен, хто побував у Всеукраїнській літній школі Малої академії наук, привіз із собою тільки хороші враження. Безперечно, усі ми знайшли нових друзів не лише з Волині, а й з Києва, Полтави, Ужгорода. Адже кожен учень літньої школи – цікава та неповторна особистість. Приємно, що недаремно доклала протягом навчального року максимум зусиль у написанні своєї наукової роботи, тому й з’явилася можливість відпочити у літній школі».

к-сть переглядів:3527         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа