Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум координаторів Міжнародного математичного конкурсу «КЕНГУРУ» : Волинська обласна Мала академія наук
Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум координаторів Міжнародного математичного конкурсу «КЕНГУРУ»

Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум координаторів Міжнародного математичного конкурсу  «КЕНГУРУ»

Щоліта Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру" збирає своїх вірних друзів на гостинній карпатській землі. У липні цього року майже 100 представників різних куточків України зібралися у місті Яремче, щоб обмінятися досвідом, сповнитися нових вражень, поділитися своїми успіхами. Волинську область представляли три найактивніші координатори конкурсу: з Ратнівського району, міст Луцька та Ковеля.

Традиційно відкрив семінар  Мар’ян Добосевич – директор Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при Національному університеті імені Івана Франка, робота семінару розпочалася з виконання всіма учасниками Гімну України. Із «Звітом керівника проекту “Міжнародний конкурс “Кенгуру” в Україні» перед присутніми виступив Андрій Добосевич – координатор Міжнародного математичного конкурсу “Кенгуру” в Україні, учитель математики Львівського фізико-математичного ліцею. Далі - звіти обласних координаторів про роботу, проведену в 2014-2015 н.р. Здавалося б, що ще можна зробити для популяризації математичних знань? Справжні педагоги ніколи не опустять руки і не піддаватимуться впливу проблем сьогодення. Конкурс "Кенгуру" люблять діти в усіх українських школах, навіть у тих містах, де їх навчальні заклади було зруйновано. Зі слів координаторів східних областей, у них теж є достатня кількість учасників, які не зважаючи ні на що чекають на ці інтелектуальні змагання. Хіба це не показник успіху?

Наступного дня учасники семінару взяли участь у пленарному засіданні, на якому доповідали  Роман Кокорузь – викладач Львівського фізико-математичного ліцею та В’ячеслав  Ясінський – доцент Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, заслужений учитель України, а також обговорили питанння по організації та проведенню конкурсу в регіонах у 2014 – 2015 н.р.

Під час роботи в групах обласні координатори опрацювали задачі, подані до оргкомітету, які будуть запропоновані школярам у наступних конкурсах.

У вільний від роботи час учасники семінару мали можливість ознайомитись з містом Яремче та його околицями, з народними промислами, здійснили традиційний похід до скали Довбуша, піднялися на Говерлу, помилувалися бурхливими гірськими водоспадами, побували в Географічному Центрі Європи, що знаходиться у с. Ділове Рахівського району, відвідали Манявський скит.

 Повертаючись додому, всі учасники семінару захопили із собою безліч цікавих вражень від почутого і побаченого та цілу скарбницю безцінного досвіду.

к-сть переглядів:4101         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа