Всеукраїнський семінар-практикум методистів-керівників наукових відділень історії, філософії та суспільствознавства МАН України : Волинська обласна Мала академія наук
Всеукраїнський семінар-практикум методистів-керівників наукових відділень історії, філософії та суспільствознавства МАН України

Всеукраїнський семінар-практикум  методистів-керівників наукових відділень історії,  філософії та суспільствознавства МАН України

18-20 жовтня 2016 року у м. Чернігові відбувся  Всеукраїнський семінар-практикум на тему: “Формування наукового світогляду та розвиток мислення учнів у наукових відділеннях суспільно-гуманітарного профілю МАН України”, в якому взяла участь Юлія Левчук, методист відділень історії, філософії та суспільствознавства комунальної установи “Волинська обласна Мала академія наук”.

Це були три інтенсивні дні обміну досвідом, обговорень наявних проблем і подальших перспектив. Організатори підготували для учасників надзвичайно насичену програму, яка охоплювала і активну роботу, і культурний відпочинок.

На практикумі презентували систему роботи з обдарованою учнівською молоддю  спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 та гуманітарно- педагогічного коледжу І.Я.Франка м.Прилуки, загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 та педагогічним ліцеєм для обдарованої сільської місцевості м.Чернігова.

Цікавими та змістовними були доповіді Коляди І.А., професора кафедри методики навчання суспільних дисциплін та тендерної освіти факультету історичної освіти Національного педагогічного університету імені І.П.Драгоманова; Кирієнка О.Ю., кандидата історичних наук Інституту історії України НАН України; Хромця В.Л., кандидата філософських наук, доцента кафедри культурології факультету філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені І.П.Драгоманова; Кравченка Л.М., кандидата філософських наук, доцента кафедри культурології факультету філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені І.П.Драгоманова.

Чернігівська мала академія наук учнівської молоді як організатор заходу продемонструвала здобутки наукового товариства “Паростки надії”, зокрема наголошено на науково-методичному забезпеченні відділень історії, фізики, математики, хіміко-біологічне. На заході була присутня В. А. Казимір – заступник начальника відділу розвитку загальношкільної та позашкільної освіти та виховання управління освіти Чернігівської міської ради, яка виступила з доповіддю “Активізація інтелектуальної діяльності старшокласників міста шляхом залучення до Чернігівської малої академії наук учнівської молоді”. 

Круглий стіл продовжувався обговоренням проблеми та перспективи навчального процесу, ділилися досвідом з регіонів, обговорювали критерії успішного наукового дослідження. Чимало йшлося про те, що основним завданням освіти є не просто навчити, а виховати людину із власною точкою зору.

Учасники семінару-практикуму мали можливість ознайомитися з культурно-історичною спадщиною Чернігівщини

“Виховання в МАН здійснюється, перш за все, через доступ до всебічної об’єктивної інформації, якщо ми говоримо про історію та гуманітарні предмети.  Це виховання реалізується через стимулювання дитини до вироблення власної думки, власних висновків, через свободу творчості, бачення і висловлення власних ідей. І саме ця свобода, помножена на вимогу бути об’єктивним, і є основним стрижнем МАН”, – поділилася враженнями методист Юлія Левчук.

к-сть переглядів:3183         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа