«Долі не обирають…»: дорога болю Василя Стуса : Волинська обласна Мала академія наук
«Долі не обирають…»: дорога болю Василя Стуса

«Долі не обирають…»: дорога болю Василя Стуса

22 січня 2018 року у відділеннях мовознавства, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства Волинської обласної Малої академії наук відбувся семінар-практикум «Долі не обирають…»: дорога болю Василя Стуса».

 Захід, приурочений до 80-річчя від дня народження поета, підготувала та провела Чуй Катерина Ігорівна, кандидат філологічних наук, керівник секції української літератури Волинської обласної Малої академії наук. Вона ознайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом поета і зауважила: «Велич Василя Стуса як поета і громадянина формувалася й зростала на українській землі і щедро плекалася національною та світовою культурою».

Слухачі відділень та присутні мали змогу переглянути фільм про генія українського народу та почути запис віршів у його власному виконанні.

З доповідями на семінарі-практикумі виступали слухачі секції української літератури Лесик Богдана, Захарчук Христина, Опейда Анастасія, Мохнюк Ілля, Сидорчук Арсен.

«Василь Стус сам обирав власну долю, оскільки мав чітко окреслені життєві орієнтири, яким не зраджував ніколи. Чи не подібним шляхом ішли Тарас Шевченко і Павло Чубинський, Михайло Драгоманов і Павло Грабовський, Іван Франко і Іван Багряний та десятки, сотні інших подвижників української ідеї», - поділилася своїми думками Лесик Богдана.

Логічним завершенням заходу стала жвава дискусія, під час якої слухачі шукали відповіді на питання: «Якою має бути людина?», «Як відчути своє покликання?, « Як протистояти тискові обставин?», Чому найбільший «гріх» - загубити себе?

«Він мусив пройти власним шляхом, виконати в неймовірно жахливих умовах титанічну роботу, яка під силу лише одиницям, предтечам і будівничим великої справи, якою для Стуса було служіння своєму народові, українській ідеї», - підсумувала захід Катерина Ігорівна, керівник секції української літератури.

к-сть переглядів:4202         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа