VІІ Наукова школа з фізики для школярів на базі Європейської організації ядерних досліджень : Волинська обласна Мала академія наук
VІІ Наукова школа з фізики для школярів на базі Європейської організації ядерних досліджень

VІІ Наукова школа з фізики для школярів  на базі Європейської організації ядерних досліджень

З 24 по 28 червня 2019 року Пішова Поліна, слухачка секції експериментальної фізики Волинської Малої академії наук, стала учасницею VІІ Наукової школи з фізики для школярів на базі Європейської організації ядерних досліджень (CERN). Ось що розповіла про поїздку сама учасниця:   

“Ми прибули в Женеву 24 червня. Наступного дня у нас розпочались лекції в Європейському центрі ядерних досліджень (CERN). Нам розповіли про лабораторію фізики високих енергій, її історію та основні дослідження, ми дізналися про Стандартну модель і фундаментальні частинки та принцип роботи Великого адронного колайдера. Працівники лабораторії влаштували нам екскурсію по детектору АТЛАС, для цього нам потрібно було спуститися на глибину біля 100 метрів, адже колайдер і всі його частини знаходяться під землею. На справді побачити механізм розмірами, як дев’ятиповерхова будівля вагою в 7000 тон, який призначений щоб роздивитись мікроскопічний світ, було неймовірно. Надпровідні магніти, мюонниий спектрометр, калориметри та внутрішній детектор з‘єднані в один надскладний механізм, над яким працювали тисячі вчених з багатьох країн, зокрема і сотні вчених з України. Ми отримали можливість побачити це все на власні очі.

Після обіду ми відвідали IdeaSquare – центр, метою якого є об‘єднати людей для створення нових ідей щодо концептуальних прототипів для дослідження і візуалізації навколишнього середовища. 

Наступний день розпочався зі S’Cool Lab — ми зібрали свою камеру Вільсона, де спостерігали траєкторії руху частинок (треки) в спиртовій парі, внаслідок її іонізації та аналізували наші експерименти: визначали відповідність треків різним частинкам.

Після цього в нас були екскурсії по музеях та лабораторіях ЦЕРНу.

В останній день нашого перебування в Женеві ми відвідали Інститут електрики, де нам розповіли про стан надпровідності магнітів та показали декілька дослідів. Після обіду ми побували у  величному Палаці ООН та мали можливість оглянути зали, де збираються представники різних країн, членів організації ООН, та спостерігати, як відбуваються такі зібрання”.

 

к-сть переглядів:2521         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа