Торкнутися глибин історії та таємниць рідного краю : Волинська обласна Мала академія наук
Торкнутися глибин історії та таємниць рідного краю


Торкнутися глибин історії та таємниць рідного краю

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..

О.Олесь

7 грудня 2019 року в рамках національно-патріотичного виховання учнівської молоді 15 слухачів Волинської обласної Малої академії наук взяли участь в історико-краєзнавчій експедиції за марштутом: Луцьк – Дубно – Тараканівський форт – Підгорецький замок – Золочівський замок – Луцьк.

Завданнями експедиції було вивчення історичної спадщини Західної України.

Учасники експедиції ознайомилися з історичними місцями та архітектурними пам’ятками України. Розпочали експедицію з Дубнівського замку, об’єкту історико-культурного заповідника Дубно, де свого часу зберігали свої численні багатства Острозькі князі.

Побували манівці у фортифікаційній споруді часів протистояння Росії та Австро-Угорщини – Тараканівському форті. Школярі мали змогу випробувати свої сили долаючи маршрути підземелля, вивчити графіті різних часів.

Незабутнє враження склав на слухачів Підгорецький замок. Манівці із зацікавленістю вивчали історію замку, досліджували пам’ятку архітектури з урахуванням їх регіональних особливостей, стильових характеристик та провели аналіз історичного розвитку палацу та його пристосування до вимог часу.

Учасники експедиції  ознайомилися з Золочівським замком, який протягом своєї історії використовувався як фортеця. З’ясовували основні чинники, що впливали на розвиток маєтку.

Юні дослідники отримали багато позитивних емоцій, ще раз переконалися в тому наскільки неосяжна наша Україна та як багато ще історичних подій, фактів для вивчень, краєзнавчих досліджень, популяризації  історії та пам’яток краю.

к-сть переглядів:912         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа