Слухачі секції журналістики – на презентації казки про інклюзію : Волинська обласна Мала академія наук
Слухачі секції журналістики – на презентації казки про інклюзію

Слухачі секції журналістики – на презентації  казки про інклюзію

20 лютого в центральній бібліотеці для дітей (бібліотеці-студії ДіМ), що на проспекті Грушевського у Луцьку, відбулася презентація казки про інклюзію «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама». Письменниця та журналістка Оксана Драчковська представила аудиторії автобіографічну історію-казку для дітей про себе та свого синочка Назарка, який із народження є дитиною з інвалідністю – він не може ходити.

Серед учасників зустрічі-презентації були слухачки секції журналістики Малої академії наук Соломія Петрук та Євгенія Морєва, які мали нагоду на практиці застосувати отримані теоретичні знання із фаху.

Авторка Оксана Драчковська назвала свою книгу соціальним проєктом, адже написала її з метою розповісти аудиторії на прикладі особистої історії про життя дітей з інвалідністю у непристосованому до їхніх потреб середовищі. «На написання книги мене надихнув один випадок, – розповіла пані Оксана. – Ми з Назарчиком прийшли влаштовуватись до школи. Аж ось в коридор вибігли другокласники. Вони були здивовані, побачивши дитину у візочку: навіть не знали, що таке буває. От тоді я й вирішила написати книгу, яка б ознайомила звичайних дітей з життям діток з інвалідністю».

Жінка називає себе сміливою мамою, і це справді так. Адже кожна прогулянка для них із сином – це випробування. Вони постійно зіштовхуються з бар’єрами: бордюри на пішохідних переходах, відсутність пандусів, непристосованість громадського транспорту тощо. І пані Оксана прагне звернути на це увагу інших. Вона щодня бореться за елементарний комфорт та безбар’єрне середовище для свого сина, пам’ятаючи, що таких, як він, багато.

Радимо обов’язково і дітям, і дорослим прочитати цю книгу, мета якої – допомогти читачеві через казковий сюжет усвідомити, що усі люди різні.

Тож не забуваймо про необхідність впровадження та підтримку в нашому суспільстві інклюзивних тенденцій.

к-сть переглядів:1356         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа