Юні науковці – за здоровий спосіб життя! : Волинська обласна Мала академія наук
Юні науковці – за здоровий спосіб життя!

Юні науковці – за здоровий спосіб життя!

Слухачам МАН розповіли про методи запобігання поширенню тютюнокуріння, наркоманії та алкоголізму

3 березня на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся диспут для слухачів Волинської обласної Малої академії наук щодо запобігання поширенню тютюнокуріння, наркоманії та вживання алкогольних напоїв. Методист МАН Ольга Дух розповіла про види залежностей, вплив наркотиків, алкоголю та тютюну на організм підлітків; захворювання, які провокують наркоманію та алкоголізм. Обговорювалися не тільки проблеми, що супроводжують життя людей із залежністю, але й альтернативи шкідливим звичкам.

Перехідний вік – це той час, коли кожна підліток робить свій вибір. На цьому етапі існування є два шляхи: здоровий спосіб життя і залежність. Перед тим, як обрати свою дорогу, варто поставити запитання: «Я не можу знати, чим це закінчиться. Чи зможу позбутись залежності, чи буду здоровий та чи взагалі виживу?»

Модераторка диспуту – Ольга Дух, біолог за фахом, розповіла, що проводить лекції на теми статевого виховання та шкідливих звичок, тому що це актуальні та надзвичайно важливі проблеми сьогодні: «Це освіта для підлітків, для того, щоб вони знали про себе, бо такі теми досить агресивно «проросли» в наше суспільство. Хочеться зробити хоча б щось для того, щоб підлітки були здорові, адже вони – наша надія».

Всі труднощі в житті – це випробування. Говорять, що все те, що трапляється з нами, ми можемо пережити, але багато хто не вірить в успіх. В цьому й головна проблема. Важливо повірити в себе. І навіть, якщо людина вже має залежність, але усвідомлює її наявність – це великий крок до боротьби зі шкідливою звичкою та крок до щасливого майбутнього. Не потрібно боятись просити допомоги, говорити про свої проблеми, потрібно «думати головою, думати про себе та шукати допомоги, а не залишатись наодинці з цим».

Здоровий спосіб життя – це правильна альтернатива шкідливим звичкам. Насамперед, потрібне правильне збалансоване харчування, активність протягом дня, 8-годинний сон, відмова від шкідливих звичок, підтримка водного балансу в організмі, хобі – заняття, яке приносить задоволення, а також – здорові й гармонійні взаємовідносини. Отож любити себе і жити в гармонії зі світом – ось це запорука успіху.

Соломія Петрук, слухачка секції журналістики
Волинської обласної МАН
Фото – Дарина Хевзюк, Соломія Петрук

к-сть переглядів:1951         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа