Цікаво та повчально. Система відстеження переміщень багатофункціональних безпілотних літальних апаратів : Волинська обласна Мала академія наук
Цікаво та повчально. Система відстеження переміщень багатофункціональних безпілотних літальних апаратів

Цікаво та повчально. Система відстеження переміщень багатофункціональних безпілотних літальних апаратів

Максим Шумаков, учень Княгининівського ліцею, ще у 9 класі прийшов на гуртки інформатики у Волинську обласну МАН. Захопившись програмуванням, Максим був учасником та переможцем багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, олімпіад та турнірів. Під керівництвом Тараса Щегельського, керівника гуртків ВОМАН, розробив систему відстеження переміщень багатофункціональних безпілотних літальних апаратів.

Розроблений слухачем винахід має великий потенціал у використанні квадрокоптерів військовими. Адже система надає можливість отримувати інформацію щодо переміщення безпілотників у просторі незалежно від мережі Інтернет та GPS-навігації. Апаратний комплекс дає змогу отримувати дані щодо часу і напрямку польоту, інформацію про акселерацію та пройдений пристроєм шлях. Крім того, завдяки розробці можна стежити за зміною параметрів польоту БПЛА (контроль висоти, нахил фізичного тіла пристрою, швидкість переміщення), що можуть значно вплинути на безпечне та раціональне використання літальних апаратів.

Подібні пристрої можуть використовуватись під час рятувальних робіт у пошуку травмованих, у сільському господарстві, у наукових дослідженнях, для фотографування та відеознімання об’єктів під час військових дій.

Нині Максим Шумаков, студент Українського Католицького Університету, працює над удосконаленням проєкту та паралельно розробляє чотирьохбітний процесор. Мріє продовжити навчання у провідних світових вишах, захистити докторську дисертацію та обов’язково повернутись працювати в Україну.

к-сть переглядів:982         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа