Всеукраїнський конкурс шкільних космічних експериментів : Волинська обласна Мала академія наук
Всеукраїнський конкурс шкільних космічних експериментів

Всеукраїнський конкурс шкільних космічних експериментів

Національний центр «Мала академія наук України» (НЦ «МАНУ») оголошує про початок набору учасників серед закладів загальної середньої освіти ІІ Всеукраїнського конкурсу шкільних космічних експериментів (Student Spaceflight Experiments Program, SSEP).

SSEP це комплексна програма з розвитку наукової та STEAM-освіти, яка націлена на виховання нового покоління науковців та винахідників. Переможці конкурсу отримають унікальну можливість відправити міні-лабораторії з дослідження мікрогравітації на міжнародну космічну станцію (МКС) на кораблі SpaceX Dragon з майданчику 39A космічного центру Кеннеді NASA у штаті Флорида, США.

У 2021 році НЦ «МАНУ» провів пілотний запуск конкурсу, в результаті якого 2 проєкти-переможці українських школярів з Комунального закладу «Рішельєвський науковий ліцей» (м. Одеса) та Харківської гімназії №47 (м. Харків) готуються до відправки на МКС в жовтні 2022 року.

Особливість конкурсу полягає в участі закладів загальної середньої освіти (школа, ліцей, гімназія) і залученні до конкурсу всіх здобувачів освіти певного року навчання (наприклад учнів 10 та 11 класів). Організація та проведення конкурсу на рівні закладу освіти відбувається на основі методичних рекомендацій, розроблених американськими педагогами та вченими, як інструменту рівного доступу до STEAM освіти.

Всеукраїнський конкурс SSEP відкриває можливість імплементувати нові інструменти STEAM освіти (конкурс передбачає як наукову, так і мистецьку
складові), а також, у випадку успішного проходження усіх етапів конкурсу, шанс виконати експеримент на МКС в умовах мікрогравітації.

Для участі в ІІ Всеукраїнському конкурсі шкільних космічних експериментів SSEP зацікавлені заклади загальної середньої освіти (школа, ліцей, гімназія тощо) мають заповнити реєстраційну форму, вказавши координатора проєкту; класи, в яких планується реалізація програми; мотиваційний лист, який описує потребу використання нової методики у закладі освіти. Звертаємо Вашу увагу, що кількість місць в конкурсі обмежена. Рішення про участь закладу освіти в конкурсі прийматиметься комісією на чолі з директором програми SSEP в Україні.

Відібрані заклади освіти проходитимуть професійне навчання для координаторів та педагогів-фасилітаторів від українських експертів та американських авторів програми. За результатами навчання педагоги отримують сертифікат, що підтверджує оволодіння інструментами методики. Реєстрація та навчання відбуватиметься протягом червня-серпня 2022 року.

Заклади освіти, що братимуть участь в конкурсі, залучатимуть здобувачів освіти до створення дослідницьких експериментів в межах навчального процесу протягом вересня-жовтня 2022 року.

Фіналісти закладів освіти проходитимуть додаткову підготовку та доопрацювання проєктів в листопаді 2022 року. Переможці від України оголошуються в грудні 2022 року.

Додаткова мистецька складова конкурсу проходить в листопаді 2022-січні 2023 року.

Реєстрація закладів освіти буде відкрита з 1 до 30 червня 2022 року за посиланням:https://form.jotform.com/221506597127357

к-сть переглядів:1007         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа