Кабмін України затвердив концепцію програми "Школа майбутнього" : Волинська обласна Мала академія наук
Кабмін України затвердив концепцію програми "Школа майбутнього"

Кабінет міністрів затвердив концепцію державної цільової соціальної програми "Школа майбутнього" на 2007-2010 роки. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №160-р від 13 квітня.

Цим же розпорядженням Кабмін доручив Міністерству освіти та науки розробити та подати в тримісячний термін уряду проект держпрограми "Школа майбутнього" на 2007-2010 рік.

Згідно з затвердженою концепцією, передбачається створення мережі загальноосвітніх навчальних закладів з високим технологічним рівнем, новітнім навчально-методичним і інформаційним забезпеченням, потужним кадровим потенціалом. Основною метою програми є поліпшення механізму надання освітніх послуг, випробування інноваційних моделей новітніх закладів, діяльність яких спрямована на випереджальний характер розвитку системи освіти.

Програму планується виконувати в 2 етапи. На першому етапі (2007-2008 роки) передбачається забезпечити: поліпшення нормативно-правової бази, розробку проектно-технічної документації для спорудження шкільних приміщень або їхньої реконструкції, формування педагогічних колективів і визначення умов оплати їхньої праці, організацію функціонування новітніх закладів, впровадження передових інноваційних технологій, підготовку та видання навчально-методичної літератури й створення інформаційно-бібліотечних центрів.

На другому етапі (2009-2010 роки) передбачається забезпечити: залучення учнів новітніх закладів до участі в олімпіадах, конкурсах і турнірах, випробування системи профорієнтаційної роботи з учнями, підготовку й публікацію видань із питань функціонування новітнього закладу, налагодження зв'язків з міжнародними організаціями й навчальними закладами, участь у реалізації міжнародних навчальних проектів і діяльність молодіжних організацій.

У липні 2006 року Кабмін своїм розпорядженням затвердив концепцію державної програми розвитку освіти на 2006-2010 роки.

За матеріалами: Главред


к-сть переглядів:4398         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа