В Україні триває перевірка тестів з української мови : Волинська обласна Мала академія наук
В Україні триває перевірка тестів з української мови

Кожна тестова робота, яку минулої суботи написали українські одинадцятикласники перевіряється одночасно трьома екзаменаторами та комп’ютером. Виставлені оцінки зараховуватимуться і як випускні в школах, і як вступні до ВНЗ. Проте одинадцятикласники дізнаються про свої успіхи аж першого червня.

Педагогам із різних шкіл доручили перевірити відкриту частину завдань зовнішнього тестування. Тобто ту, у якій одинадцятикласники писали власні думки, а не обирали варіанти відповідей. Без перлів не обійшлося.

Екзаменатор Оксана Момут: "Щойно було, що найвизначнішою постаттю в історії є Суворов, який залишився вірний своїй справі та Ліні Костенко."

П’ять балів із дванадцяти – оцінка, яку Оксана Григорівна поставила автору цього перлу. Проте її рішення – не остаточний вердикт. Цю ж роботу перевірять ще два викладачі. Письмова робота перевіряється тричі. І якщо ось цей бал буде співпадати у першого екзаменатора і в другого, то керівник групи, який третій раз перечитує, ставить цю оцінку. Якщо керівник групи з нею не згодний – тоді питання вирішується колегіально.

В іншому приміщенні сканують закриту частину завдань – власне тести. Вони заносяться до комп’ютера і перевірятимуть їх не люди, а спеціальна програма. В ній є суттєвий недолік – вона розпізнає тільки літери сталого шрифту. Тож, якщо одинадцятикласник написав, наприклад прописом, комп’ютер зараховує це як помилку – навіть якщо відповідь правильна. Не допускати цього і є завданням працівників центру.

Працівник центру оцінювання якості знань Зінаїда Пєтухова: "Просто десь неуважно віднеслася, поспішила, може нервувала – вини дитини тут, напевно, немає." Вини немає, але швидкість роботи такі недоліки значно уповільнюють.

На перевірку одного такого тестового бланка іде приблизно одна хвилина. Всього ж їх треба буде обробити двісті сорок тисяч. Тож результати будуть відомі більше ніж за місяць – першого червня.

Минулої суботи одинадцятикласники склали першу частину цьогорічного зовнішнього оцінювання – українську мову. Наступної ж суботи у них ще тест з історії або математики - на вибір. Цього року через зовнішнє тестування проходить третина випускників.

За матеріалами Перший Національний


к-сть переглядів:3143         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа