І знову „Кенгуру”... : Волинська обласна Мала академія наук
І знову „Кенгуру”...

22 березня 2009 року пройшов Міжнародний математичний конкурс „Кенгуру”. В нашій області було зареєстровано понад 10 тисяч учасників. Чому саме „Кенгуру”?

На початку 80-х років ХХ століття Пітер Холлоран, професор математики з Сіднею, вирішив організувати новий тип гри-конкурсу для австралійських школярів у вигляді тестових завдань. Перевірку здійснював комп’ютер. Саме тому тисячі школярів могли взяти участі у грі одночасно. Ідея конкурсу захопила як школярів, так і вчителів та батьків.

У 1991 році два французьких математики вирішили провести цю гру у Франції, назвавши її „Кенгуру” на честь найекзотичнішої тварини Австралії.

У липні 1993 року французькі організатори „Кенгуру”, з метою поширення конкурсу, зустрілися в Парижі з керівниками математичних змагань європейських країн.

У травні 1994 року математики Білорусії, Угорщини, Іспанії, Голландії, Польщі, Росії і Румунії вирішили започаткувати цей конкурс у своїх країнах.

У липні 1994 року в Страсбурзі на Раді Європи Генеральна асамблея організувала Асоціацію „Кенгуру без кордонів”. Тепер Асоціація об’єднує учасників з-понад 30 країн, однією з яких є Україна.

Вперше конкурс-гру „Кенгуру” в нашій державі було проведено у 1997 році на Львівщині.

Тепер це наймасовіше математичне та інтелектуальне змагання серед школярів нашої держави, яке сприяє підготовці учнів до особливої форми контролю навчальних досягнень-тестуванню.

З 1998 конкурс „прописався” і на Волині. Кількість учасників зросла з сотні до тисяч. Мабуть, кожна родина чула від своїх школярів про цей конкурс з такою екзотичною назвою - „КЕНГУРУ”...

Мета конкурсу – залучити учнів у цікавий та пізнавальний світ математики. Учасником конкурсу в цьому році стали учні від 2-го до 11-го класів. Найчисельнішою виявилася вікова категорія „Малюк – 3,4 класи”.

Завдання для учасників цьогорічного конкурсу запропоновано та затверджено Міжнародним форумом асоціації „Кенгуру без кордонів” у місті Берлін (Німеччина).

Школярі всіх районів Волині мали можливість перед канікулами взяти участь у конкурсі.

Найактивніше конкурс пройшов в Ратнівському районі – більше тисячі учасників. У Ківецівському районі і містах Ковелі та Нововолинську бажаючих долучитися до розв’язання логіко – математичних задач конкурсу виявилося майже тисяча.

Організовує проведення конкурсу в області Волинська Мала академія наук.

Результати Міжнародного математичного конкурсу „Кенгуру” будуть опубліковані в травні 2009 року.

Координатор конкурсу „Кенгуру” у Волинській області І. Калугіна.


к-сть переглядів:4146         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа