Слухачі Волинської обласної МАН стали учасниками Всеукраїнської осінньої школи з християнської дипломатії : Волинська обласна Мала академія наук
Слухачі Волинської обласної МАН стали учасниками Всеукраїнської осінньої школи з християнської дипломатії

Слухачі Волинської обласної МАН стали учасниками   Всеукраїнської осінньої школи з християнської дипломатії

З 28 жовтня до 3 листопада 2016 року в с.Зарваниці Теребовлянського району Тернопільської області тривала Всеукраїнська осіння школа з християнської дипломатії. 26 молодих науковців-дослідників з усієї України поглиблювали знання із релігієзнавства, історії релігії. Акцентовано увагу на біографії видатних релігійних діячів, які відігравали важливу роль у відновленні миру, порозумінні у складних історично-політичних обставинах.

У школі взяли участь троє слухачів секції теології, релігієзнавства та історії релігії комунальної установи “Волинська обласна Мала академія наук”: Біланчук Богдана та Мельник Софія, учениці 9 класу, Титаренко Олександр, учень 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Прилісне Маневицького району.

Під час школи учасники дізналися про потенціал культурної дипломатії в розвитку порозуміння, діалогу та ефективної співпраці громад і різних соціальних груп. Юним і надзвичайно допитливим науковцям-дослідникам особливо запам’яталась зустріч з  Тернопільсько-Зборівським єпископом Теодором Мартинюком. У школярів виникало чимало запитань: про духовність, віру, особисті та суспільні проблеми. Владика заохочував вчити іноземні мови, розширювати кругозір, спілкуватись, дбати про вічні духовні цінності.

“Релігійний діяч має найкращий шанс бути добрим дипломатом”, - зауважив владика і розповів про Святійшого Отця Папу Римського Франциска, який в дуже багатьох світових конфліктах всіма силами намагається донести правду, що необхідна світу.    

Відвідування школи залишило глибокий слід у дитячий душах. Це стає очевидним із щоденникових записів учасників, зокрема Біланчук Богдани:

Я ніколи не забуду цей чудовий тиждень, проведений в Школі. Отримані знання залишаться зі мною  назавжди , так само як і вибух емоцій та почуттів. Викладачі школи – це приклади працелюбства, доброти, розуму, та неймовірної любові до всіх. Коли згадую, що в нас є підтримка таких людей, на душі стає тепло та спокійно.

к-сть переглядів:1995         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа