Відбувся обласний науково-методичний семінар для відповідальних за роботу з обдарованими дітьми : Волинська обласна Мала академія наук
Відбувся обласний науково-методичний семінар для відповідальних за роботу з обдарованими дітьми

Відбувся обласний науково-методичний семінар для відповідальних за роботу з обдарованими дітьми

22 листопада 2017 року відбувся обласний науково-методичний семінар для відповідальних за роботу з обдарованою учнівською молоддю «Робота з обдарованими дітьми в контексті Закону України «Про освіту». Семінар організовано управлінням освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації та Волинською обласною Малою академією наук з метою ефективної організації дослідницько-експериментальної діяльності учнів, активізації роботи наукових товариств області.

 У семінарі взяли участь 28 представників районних та міських відділів освіти, об’єднаних територіальних громад, закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування.

Сучасні виклики, що постали перед Україною загалом та сучасною системою освіти, зокрема, обумовили актуальність заявлених доповідей на семінарі. Так, Роговська Лариса Іванівна, головний спеціаліст управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації розглянула основні завдання, які  визначає Закон України «Про освіту» щодо роботи з обдарованими дітьми в контексті реформування освіти та децентралізації влади.

Методист Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Миколайчук Анжела Володимирівна детально зупинилась на особливостях організації та проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2017-2018 н.р., зокрема зосередила увагу присутніх на вимогах оформлення нормативної документації.

Директор Волинської обласної Малої академії наук Толстіхіна Галина Андріївна закцентувала увагу як на стратегії розвитку МАН на найближчий час з врахуванням вимог та законодавчих актів. При цьому було наголошено про створення таких умов для розвитку талановитої молоді в Україні, яка б мотивувала набувати досвід за кордоном, але повертатися  й реалізовувати його на Батьківщині.

Сучасні виклики, які постали перед освітянами, батьками, учнями, потрібно враховувати і нові тенденції, що з’являються у роботі з талановитими дітьми. Саме питання сучасних психолого-педагогічних методів розвитку обдарованості висвітлила кандидат психологічних наук, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Малімон Людмила Яківна. У виступі зауважила, що головним завданням для вчителів сьогодні є створити таке середовище, яке сприятиме цілісному розвитку особистості, що обумовлює  також зміну ролі вчителя.

У контексті роботи з обдарованою молоддю особливої уваги потребує належний рівень забезпечення методичними матеріалами, які повинні також відповідати сучасним вимогам. Заступник директора Волинської обласної МАН Михалюк Тетяна Вадимівна розповіла про основні методичні матеріали, які презентують НЦ МАН України та Волинська обласна МАН. Методичне забезпечення можна знайти на сайті Малої академії наук, або звернутися до методистів щодо необхідних матеріалів, які  були представлені на виставці в залі.

На завершення учасники підсумували, що  робота з обдарованою молоддю в контексті сучасних викликів є пріоритетною. Всі бажаючі мали змогу поставити питання та отримати індивідуальні консультації. 

к-сть переглядів:3864         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа