Осіннє золото… : Волинська обласна Мала академія наук
Осіннє золото…

Осіннє золото…

Традиційно осінь на Волині щедра на конкурси, олімпіади, конференції, виставки, турніри. Волинські школярі активні учасники обласних, Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змагань.

В Україні проводиться 12 турнірів юних науковців, дев’ять з них відбуваються у першому півріччі навчального року. У осінньому циклі обласних турнірів, які щорічно організовуються управлінням освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації та Волинською обласною МАН, взяла участь 151 команда – 755 учнів області.  Популярністю серед школярів користуються турніри  юних біологів – 22 команди, хіміків – 20 команд та правознавців – 19 команд.

У всіх 9 турнірах взяли участь учні шкіл м. Луцька та Нововолинська, Волинського ліцею-інтернату та Горохівського району. Золоту першість відразу у дев’яти турнірах вдалось вибороти учням обласного центру. Вдалими  були виступи й команд м. Нововолинська, Ратнівського району, Волинського та Нововолинського ліцеїв-інтернатів Волинської обласної ради які здобули по 5 перемог. Активно до турнірного руху долучилися й учнівські команди новостворених об’єднаних територіальних громад – Голобської, Заболоттівської, Зимнівської, Павлівської та Прилісненської ОТГ.

Хороша підготовка, високий рівень теоретичних знань та практичних вмінь, злагоджена командна гра забезпечила успішність виступів волинян на Всеукраїнському рівні. З 14 команд представлених на фінальний етап дев’яти Всеукраїнських турнірів юних науковців – 12 здобули перемогу, четверо з них вибороли І місця, зокрема у турнірах правознавців, географів, економістів та фізиків, ІІ місця у турнірах юних математиків та юних біологів, ІІІ місця посіли команди юних біологів, винахідників та раціоналізаторів,  географів, інформатиків, економістів та хіміків. Порадували турнірники високим індивідуальним рейтингом.

Волинську скарбницю перемог поповнили й юні техніки та програмісти, які власними технічними та ІТ-винаходами змогли здивувати компетентне журі. Так, у Національному етапі Міжнародного конкурсу “Intel-Техно Україна” слухачі Волинської обласної МАН вибороли І та ІІ місця, у VІІI Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів “Майбутнє України” - одну золоту та дві бронзові нагороди. У Всеукраїнській олімпіаді з філософії учні області посіли два третіх місця у англомовній групі. Команда слухачів Волинської обласної МАН «Креатив» ввійшла до фіналу Всеукраїнського інтернет-турніру з природничих дисциплін «Відкрита природнича демонстрація», який відбудеться у грудні цього року.

Навчальний рік триває. Попереду на юних науковців чекають важливі інтелектуальні випробування – конкурс-захист, турніри, олімпіади та звісно нові перемоги та здобутки. 

к-сть переглядів:3743         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа