Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум : Волинська обласна Мала академія наук
Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум

Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум

22-24 травня у м. Ужгород (Закарпатська область) відбувся Всеукраїнський семінар-практикум методистів територіальних відділень Малої академії наук України «Історична освіта як інструмент формування суспільної свідомості учнів МАН України: регіональні особливості».

У семінарі взяли участь представники з 19 регіонів України.

Під час заходу учасники мали змогу ознайомитися з досвідом роботи Закарпатського територіального відділення Малої академії наук у роботі з обдарованими дітьми. Цікавими були доповіді науковців,  педагогів на круглих столах, що стосувалися як загальних так і вузькогалузевих теоретичних питань. Важливо відзначити, що на особливу увагу заслуговують практичні поради у написанні наукових робіт з історії України, історичного краєзнавства та всесвітньої історії. Жваву дискусію та обговорення викликали питання, що стосувалися сучасних підходів у історичних дослідженнях.

У рамках заходу було ознайомлено з роботою  Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді та відвідано історико-культурну пам’ятку «Невицький замок».

Всі учасники семінару мали нагоду побувати на екскурсії у Музеї народної архітектури і побуту. Його директор, доцент кафедри історії України ДВНЗ «Ужгородський національний університет», кандидат історичних наук Василь Коцан ознайомив учасників семінару з історією створення музею і використання учнями фондів для написання науково-дослідницьких робіт МАН.

Освітяни за час проведеного заходу отримали позитивний досвід, ідеї, які можуть втілити в своїх позашкільних закладах, а також нові знайомства та враження, які так важливі у подальшій роботі

к-сть переглядів:2956         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа