«Тільки математика, як яскрава зірка, блищить переді мною і на неї всі мої сподівання» : Волинська обласна Мала академія наук
«Тільки математика, як яскрава зірка, блищить переді мною і на неї всі мої сподівання»

«Тільки математика, як яскрава зірка, блищить переді мною і на неї всі мої сподівання»

Ці слова належать видатному українському математику Георгію Феодосійовичу Вороному, чиї праці застосовуються в комп’ютерній графіці, геометричному моделюванні, конструюванні роботів та побудові географічних інформаційних систем. В Англії поняття про діаграми Вороного введено у програми шкільної освіти, в той час як на Батьківщині ім’я вченого довгий час замовчувалося.

21 листопада 2018 року у відділенні математики Волинської обласної Малої академії наук було проведено круглий стіл, приурочений 150-річчю від дня смерті Георгія Вороного. Юних математиків ознайомили з основними віхами біографії вченого та  його творчим доробком. На завершення заходу серед учнів було проведено вікторину, переможці якої отримали призи.

Хай настановою для юних манівців стане ще один вислів славетного математика: «Я знаю, я твердо вірю, що на ґрунті наукової діяльності і тільки на ньому я знайду своє щастя».

к-сть переглядів:3565         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа