Юні науковці Волинської МАН у лабораторії «Ex Lab» : Волинська обласна Мала академія наук
Юні науковці Волинської МАН у лабораторії «Ex Lab»

Юні науковці Волинської МАН у лабораторії «Ex Lab»

Уже другий рік поспіль працює гурток юних дослідників Волинської обласної МАН на базі кафедри матеріалознавства Луцького національного технічного університету (керівник – доктор педагогічних наук Гулай.О.І.). Школярі 5-6 класів не тільки досліджують речовини та матеріали, але й готують перші наукові публікації, виступають на конференції «Юний науковець року», демонструють свої уміння на наукових пікніках міста.

У рамках навчальних тренінгів Всеукраїнського проекту «Відкрита освітня лабораторія» юні волинські експериментатори 15 січня 2019 року завітали до Києва у лабораторію «Ex Lab». В цьому сучасному науково орієнтованому лабораторному комплексі Національного центру «МАНУ» учні проводили досліди й експерименти на новітньому обладнанні.

Школярі спочатку руйнували клітини банану і виділяли з них молекули ДНК, потім проводили мікроспокічні дослідження клітин цибулі, а на завершення «створили» клітини Траубе із хімічних реактивів. Максимум захоплення викликали ефектні хімічні експерименти: розчини, що міняють колір від струшування, дракони із таблеток і вогняна піна.

У другій половині дня школярі відвідали геологічний музей Національного університету імені Тараса Шевченка, де дізналися багато цікавого про будову планети, корисні копалини нашої держави, секрети утворення і руйнування ландшафту. Набільше враження справив велетенський скелет мамонта, який бродив по Києву задовго до його заснування – 25 тисяч років тому.

Насичений день завершився пішохідною екскурсією від пам’ятника Григорію Сковороді до Майдану Незалежності. Море вражень і позитивних емоцій, нові ідеї для подальших досліджень – такий результат поїздки у Київ юних волинських науковців.

к-сть переглядів:1296         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа