“Покладіть своє серце, розум і душу в те, що ви робите…” : Волинська обласна Мала академія наук
“Покладіть своє серце, розум і душу в те, що ви робите…”

“Покладіть своє серце, розум і душу в те, що ви робите…”

Уже тридцять років, як наша Україна стала незалежною, багато невідомих історичних сторінок відкрились для широкого загалу, стала доступною інформація про талановитих українців, які в силу певних обставин змушені були залишити рідний край. Дотримуючись позиції, що про героїв має знати світ і, обов’язково, їхні співвітчизники, знайомимо сучасників із видатними українцями – науковцями, винахідниками, патріотами, які залишили територію своєї батьківщини, але зберегли в  серці пам’ять про неї та щиру любов. У зв’язку з цим відбулося заняття для слухачів відділень технічних наук, фізики і астрономії на тему “Творчий портрет Любомира Романківа. Талант винахідника змінює світ”. Модератор зустрічі – Олена Бурбела, методист Волинської обласної МАН.

Учні дізнались про історію життя Любомира Романківа, його наукову та винахідницьку діяльність, активну життєву позицію, пропагування та підтримку діяльності української громади закордоном, зв’язки з науковою спільнотою України.

Завершилась зустріч зі слухачами словами Любомира Романківа: “Покладіть своє серце, розум і душу в те, що ви робите. Відпустіть свої ідеї від себе, щоб вони могли цвісти в інших. І нехай інші захоплюються, побачивши з яким ентузіазмом ви працюєте”.

 Для довідки

Любомир Романків -  уродженець західної України, провідний вчений компанії IBM в області комп'ютерних технологій, автор і співавтор 67 патентів, винахідник тонкоплівкових магнітних головок для запису інформації, які сприяли появі жорстких дисків та продуктивних персональних комп’ютерів. Винаходи Романківа вивчають у провідних університетах світу, а його портрет розміщений у Залі національної слави США. Після Ігоря Сікорського, Любомир Романків став другим українцем, котрий удостоївся такої високої пошани. Нагороджений Орденом князя Ярослава Мудрого ступеня.

к-сть переглядів:854         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа