Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція з підтримки дитячого та підліткового читання #ЖивіПисьменники : Волинська обласна Мала академія наук
Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція з підтримки дитячого та підліткового читання #ЖивіПисьменники

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція з підтримки дитячого та підліткового читання #ЖивіПисьменники

Лабораторія дитячого читання НЦ «МАНУ» 04 та 16 листопада 2022 року проведе Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію з підтримки дитячого та підліткового читання #ЖивіПисьменники: «Як говорити з дітьми про війну. Терапевтичні та пізнавальні акценти літературних історій». «Як говорити з дітьми про війну» це серія відкритих лекцій, інтерв’ю та публічних обговорень про трансформацію досвіду, про написання книжок про події, що відбуваються тут-і-тепер, про «дітей повітряних тривог» та про випускників, що танцюють прощальний вальс на руїнах своєї школи.

Ці лекції з психологами, письменниками, журналістами і правниками мають на меті напрацювати інструменти та способи осмислення й усвідомлення досвіду війни, а також пошуку спільного бачення щодо висвітлення теми війни в сучасній українській літературі.

У листопаді в межах проекту «Як говорити з дітьми про війну» відбудеться дві онлайн-розмови для широкого кола слухачів (педагоги закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти, батьки, бібліотекарі та психологи):

04 листопада 2022 року відбудеться бесіда з письменницею, методисткою лабораторії дитячого читання Настею Музиченко на тему «Формування та зміцнення національної ідентичності дітей через читання літературних історій», а також презентація книжки «Історія на 14-й колії» видавництва «Мала академія».

16 листопада 2022 року запрошуємо на розмову з письменницею, керівницею лабораторії дитячого читання Тетяною Стус та головною редакторкою видавництва «Книголав»» Жанною Капшук: «Таємні історії маленьких і великих перемог: зцілення травматичного досвіду війни у дітей літературними історіями».

Записи попередніх розмов та їх конспекти є у вільному доступі на сайті www.barabooka.com.ua. Також методистки лабораторії дитячого читання вже уклали орієнтовний список книжок для читачів молодшого, середнього і старшого шкільного віку, що допоможуть проговорити тему війни
https://cutt.ly/8K7xL3i

Форма для реєстрації та час проведення лекцій будуть розміщені на сайті НЦ «МАНУ» man.gov.ua та сайті www.barabooka.com.ua.

к-сть переглядів:435         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа