Про українця, який навчив світ рахувати ВВП і не тільки… : Волинська обласна Мала академія наук
Про українця, який навчив світ рахувати ВВП і не тільки…

Про українця, який навчив світ рахувати ВВП і не тільки…

27 листопада 2020 року у відділенні економіки Волинської обласної МАН було проведено круглий стіл «Внесок українців у розвиток економічної науки». Саме в цей день, 102 роки тому, було засновано Національну академію наук України – найбільший центр наукових досліджень нашої держави.

Слухачі дізналися про наукові здобутки Михайла Балудянського, першого українського професійного економіста і першого ректора Санкт-Петербурзького  університету; Івана Вернадського, професора політичної економії і статистики; Сергія Подолинського, фундатора фізичної економіки та соціальної гігієни.  Непідробний інтерес викликав життєвий шлях і науковий доробок Михайла Туган-Барановського, потомка Чингізхана, який «…у ранній юності та на університетській лаві почував себе українським патріотом».  З Україною тісно переплелася доля Саймона (Семена)  Кузнеця, четвертого лауреата Нобелівської премії з економіки: адже навчався він у Рівненській гімназії, згодом у Харкові, і саме отримані на рідній землі знання зробили  його «людиною, яка навчила весь світ рахувати ВВП».

Україна має багато вчених, якими варто пишатися!

к-сть переглядів:552         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа