СЛАВНА ПЛЕЯДА ВЧЕНИХ-БІОЛОГІВ УКРАЇНИ : Волинська обласна Мала академія наук
СЛАВНА ПЛЕЯДА ВЧЕНИХ-БІОЛОГІВ УКРАЇНИ

СЛАВНА ПЛЕЯДА ВЧЕНИХ-БІОЛОГІВ УКРАЇНИ

Всесвітньо відомі й незаслужено забуті: видатні біологи, – вчені, які залишили помітний слід у світовій науці, але серед них є  і незаслужено забуті в Україні… Біографії цих непересічних особистостей знайшли своє місце в онлайн-лекції «Українські вчені-біологи у світовій науці», яка відбулась у відділенні екології та аграрних наук Волинської обласної Малої академії наук.

Серед плеяди величних постатей української науки: Володимир Вернадський – видатний вчений, один із засновників і перший президент Української академії наук, фундатор створення Національної бібліотеки Української держави в Києві (нині – Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського), організатор та директор Радієвого інституту, Біохімічної лабораторії. Не всім відомо, що ця видатна людина також зазнала переслідувань  через його громадську активність.

Ілля Мечников – всесвітньо відомий фізіолог, ембріолог, єдиний серед біологів українського походження лауреат Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини за відкриття явища фагоцитозу.

В лекції прозвучали цікаві факти з життя та наукової діяльності вчених, чиє подвижницьке служіння улюбленій справі й рідній землі викликає повагу та вдячність нащадків: Володимир Липський – одним з найвидатніших українських флористів, що зробив вагомий внесок не тільки в українську, а й у світову науку; мікробіологи та епідеміологи  Микола Гамалія та Данило Заболотний – «приборкувачі» смертельно небезпечних для людства епідемій холери та чуми; незаслужено забутий в Україні Володимир Хавкін – науковець світового рівня, знаменитий бактеріолог, імунолог та епідеміолог, який першим винайшов вакцину від холери.

Ці вчені служили Україні. Україні й українцям є ким і чим пишатися і ми  маємо про це знати, брати за взірець подвижництво та відданість справі науки.

к-сть переглядів:943         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа